Een kijkje in de journal van… illustrator Katy Moody

Lege pagina’s vullen met verhalen, knipsels, foto’s en tekeningen. Werken in een journal kan heel ontspannend zijn. Verschillende mensen gingen je al voor, ze delen een aantal van hun pagina’s. Deze keer: illustrator Katy Moody.

Wat maakt het werken in een journal zo fijn?

“Wanneer ik een journal werk, voel ik veel minder druk dan op los papier. En ik vind het heel fijn om alles door te bladeren en het proces te bekijken, wanneer de tekeningen klaar zijn.”

Wat maak je allemaal in je journal?

“Ik vul mijn journal met allerlei verschillende dingen. Dat is wat ik er zo fijn aan vindt, elke pagina is anders. Ik speel met nieuwe technieken en materialen, teken buiten in landschappen en vul het met alles wat ik op dat moment wil tekenen.”

Waarom ben je ermee gestart?

“Ik heb altijd een journal gehad, sinds ik begon met tekenen jaren geleden. Maar toen ik afgelopen jaar startte met een daily art challenge begon ik ze consequenter te vullen. Voorheen waren mijn journals vooral voor snelle krabbels of schetsen, maar nu vul ik ze veel sneller doordat ik elke dag iets maak. Het is voor mij een gemakkelijke plek om te creëren en alles op één plek te bewaren om aan eind nog eens door te kijken.”

Welke tips zou je mensen willen meegeven die een journal willen starten? 

“Ik zou zeggen: neem een goedkoop schetsboek, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je er alleen maar ‘perfecte’ dingen in maakt. Als het fout gaat, scheur dan de pagina er niet uit – ga gewoon door naar de volgende. Het is zo fijn om je werk op deze manier te zien. Ik raad je aan om je journal te vullen met zowel losse schetsen als schilderijen die helemaal af zijn – zie het gewoon als een speelruimte voor je kunst.”

Meer lezen

Benieuwd naar het werk van Katy? Neem dan een kijkje op haar website of Instagram-pagina.
Een kijkje in de journal van… Isabelle Vandeplassche.
Op zoek naar nog meer inspiratie? Vijf bullet journal ideeën.
Meer lezen over bullet journals en wat je er allemaal mee kunt? We hebben er al veel over geschreven, je kunt alle blogs hier vinden.

Interview Rachel Vieth  Illustraties Katy Moody

Scroll naar boven