Een unieke huttenwandeling vanuit de Dr. Vogelgesang Klamm

In Oberösterreich ligt de Dr. Vogelgesang Klamm, de op één na langste kloof van Oostenrijk. Een sprookjesachtig stukje natuur met torenhoge bomen, een eindeloze waterval en houten trapjes. Deze korte hike is een van de hoogtepunten van de regio Pyhrn-Priel en tevens het beste startpunt voor een actieve dag. Wandel ook door de Dr. Vogelgesang Klamm en ontdek de unieke huttenwandeling die je hier kunt doen!

Oberösterreich is de deelstaat rondom de stad Linz, tegen de Duitse en Tsjechische grens aan. Daar ligt onder andere ook de Salzkammergut, de zoutkamer van Oostenrijk, waar je ook fantastische mountainbikeroutes kunt maken.

Wat is de Dr. Vogelgesang Klamm?

De Dr. Vogelgesang Klamm is een beeldschone rotskloof. Deze kloof is vernoemd naar Dr. Moritz Vogelgesang, hij was huisarts en voorzitter van een liefdadigheidsvereniging in Spital am Pyhrn, het dorp waar de kloof begint. Het was meer dan een eeuw geleden zijn idee om een wandelpad door de kloof aan te leggen – die lange tijd Fallbachklamm heette – omdat hij inzag dat het zo’n mooie plek was die vooral voor meer mensen toegankelijk moest zijn. Later werd de kloof naar hem vernoemd.

De Dr. Vogelgesang Klamm is 2,74 kilometer lang. Via meer dan 500 trappen leg je tussen de rotswanden in 330 hoogtemeters af. Een flink stukje klimmen dus. Daar doe je ruim een uur over, als je net als wij steeds weer stopt om van het uitzicht te genieten (en om nóg meer foto’s te maken). Het is niet zo’n lange wandeling die vrijwel iedereen – ongeacht conditie – kan doen.

Het is er vrij klam en vochtig. Op sommige plaatsen is de kloof smal, ietsje verderop weer wat breder. Je loopt vrijwel parallel aan de rivier die naar beneden stroomt, terwijl jij juist omhoog klimt via houten trappen. En dat is echt schitterend om te doen. Wij zijn er op een doordeweekse dag in juni, nog voor het hoogseizoen begint, en dan is het rustig.

▸ De Dr. Vogelgesang Klamm is geopend van 1 mei tot 31 oktober. Voor slechts 5,70 euro mag je erin.

Wandelen door de Dr. Vogelgesang Klamm in Oberösterreich

Scroll naar boven