Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Met knusse steegjes, sfeervolle pleinen en historisch bouwwerken is de stad Split een van de mooiste steden van Kroatië. In het oude centrum dwaal je door straten die al eeuwen lang bewandeld worden. Split ligt direct aan de Adriatische kust. Het is ook een grote stad, alleen hoofdstad Zagreb is groter.

Het oude centrum is prachtig. Zeker zo mooi zijn de eilanden Hvar en Brač die voor de kust van Split liggen. Met de ferry hop je vanuit Split van het ene eiland naar het andere. Door deze drie bestemmingen te combineren heb je een absolute droomreis in Kroatië te pakken!

Eilandhoppen in Kroatië: zo doe je dat

In Kroatië is het heel gebruikelijk om de ferry vanuit het vasteland naar de eilanden te nemen. En dat moet je zeker ook doen want de Kroatische eilanden zijn fantastische vakantiebestemmingen.

Vanuit Split heb je de optie om met een normale ferry of de snelle ferry te reizen. De snelle is ietsje duurder maar dan ben je wel veel eerder op een van de eilanden.

Hvar en Brač: eilandhoppen met een auto?

Zowel op eiland Hvar als Brač is het super handig om een (huur)auto te hebben. Dat maakt eilandhoppen alleen ietsje lastiger.

Je kunt namelijk vanuit Hvar naar Brač (of andersom) geen auto mee kunt nemen als je rechtstreeks wil reizen. Vanuit Split kun je wel naar beide eilanden een autoferry nemen.

Het is dus altijd een optie om vanuit een van de eilanden terug naar Split te gaan en van daaruit met de auto naar het andere eiland te hoppen. Of je bezoek een van de eilanden te voet, voor een dag bijvoorbeeld, en maakt ter plaatse gebruik van scooters, fietsen of taxi’s.

Verderop lees je wat je kunt verwachten van deze twee eilanden.

▸ Tip: reis je met de auto van Split naar Hvar en Brač, zorg dan dat je op tijd bij de ferry bent. Een uurtje van tevoren is het beste. Als deze vol is kun je namelijk niet mee, ongeacht of je al een kaartje hebt gekocht.

Wat is de beste reistijd voor Split, Hvar en Brač?

Een reis naar Split, Hvar en Brač maak je het beste in het (late) voorjaar of (vroege) najaar. In de zomermaanden is het er warm en druk, waardoor je de charme van de stad en de eilanden mist. In mei, juni en september (en zelfs ook het begin van oktober) is het er aangenaam qua temperatuur en is een stuk rustiger. Als je ook voor zonzekerheid wil gaan, dan zijn dat de beste maanden voor een vakantie naar Kroatië. Zoals voor de meeste bestemmingen geldt zeker ook hier dat de beste reistijd buiten het hoogseizoen is.

Kroatië heeft honderden eilanden, klein en groot

Scroll naar boven