Eindelijk! Bente maakte een moderne breigids voor de allergrootste beginners

Altijd al willen leren breien maar geen idee waar te beginnen? Bente, zelf fervent breier, herkent dat en maakte speciaal voor beginners een moderne breigids. 

Ze zat middenin een burn-out en zocht afleiding van haar paniekaanvallen toen ze een modern breipatroon tegenkwam. “Ik had geen hippe oma die me de beginselen wel even kon leren en geld voor een dure cursus was er ook niet. En dus besloot ik het mezelf aan te leren.”

Dat leren ging niet zonder horten en stoten. “De meeste breiboeken waren nogal suf en YouTube-video’s onnodig ingewikkeld. Menig project is in de prullenbak beland voor ik het onder de knie kreeg.”

Jaren verder zijn de paniekaanvallen verdwenen, hangt haar kast vol met zelfgemaakte moderne truien en heeft ze bijna iedere steek onder de knie. Onder het mom van ‘had iemand me maar bij de hand genomen’, heeft ze nu een digitale breigids gemaakt voor beginners. “Breien is eigenlijk hartstikke makkelijk, je hebt alleen iemand nodig die je laat zien waar te beginnen.”

Dit vind je in de breigids

In haar moderne gids speelt Bente voor je hippe oma met engelengeduld. Ze legt je alles wat je moet weten stap voor stap uit, van materiaal tot basissteken tot aan je eerste patroon beginnen. Je vindt ook meteen 20+ links naar moderne patronen voor beginners, zodat je meteen verder kunt (de patronen zelf zijn niet inbegrepen). Ze is ook meteen je lifeline, want als je vastloopt mag je haar met al je vragen mailen. Fijn, toch?

Haar breigids (ebook) vind je op haar website. 

Meer lezen

Breien alleen voor de winter? Nee hoor: 4 patronen voor de zomer. 
Voor als je liever patronen voor warme truien hebt. 
Bente leerde zichzelf om deze reden breien en jij kunt het ook. 

Gepubliceerd op 5 maart 2024

Scroll naar boven