Categorieën
RSS feeds

Ervaar het ultieme kerstgevoel op de kerstmarkt van Münster

De allerbeste manier om in de ultieme kerstsfeer te komen, is door naar een kerstmarkt te gaan. Struinen langs kraampjes met kerstdecoratie en vooral veel lekkere dingen eten en drinken. En dan het liefst op een plek die je niet kent. Liefhebbers van kerstmarkten weten dat je daarvoor eigenlijk naar Duitsland moet, waar je direct het ultieme kerstgevoel ervaart. Maar welke kies je? Als ervaren kerstmarktbezoeker heb ik de gouden tip voor je. De allerleukste bij onze oosterburen? Ga naar Münster! Op zes verschillende plekken in de stad kun je je hier volledig onderdompelen in de wereld van kerstmis.

Münster: goed bereikbaar, net over de grens

De stad Münster ligt een klein stukje voorbij de grens met Duitsland. Vanaf Utrecht is het precies 200 km rijden, dat is dus goed te doen. Let er wel even op dat je de goede Münster in je navigatie invoert. Er is er nog eentje in Duitsland, maar je moet Münster in Noordrijn-Westfalen hebben.

Voor bezoekers van de kerstmarkten zijn er, net voor je het centrum inrijdt, grote parkeerplaatsen aan je linkerhand. Je betaalt er 5 euro en wordt met de bus naar het centrum gebracht. Wandelen is overigens ook goed te doen: vanaf daar is het een minuut of 5-7 wandelen naar de stad. Omdat wij een nachtje blijven slapen (en dus bagage bij ons hebben) gaan we voor een parkeergarage in het centrum en zelfs op een drukke zondag is daar volop plaats. Daar betaal je natuurlijk wel een paar euro voor, maar het zijn zeker geen Amsterdamse taferelen bij de betaalautomaat.

De sfeervolle winkelstraat van Münster

BRON