Categorieën
RSS feeds

Geniet van de Schwarzwaldhochstrasse B500 in 35 foto’s

De Schwarzwaldhochstraße B500 in het Zwarte Woud is niet zomaar een mooie weg. De B500 is de oudste en beroemdste panoramaweg van Duitsland en loopt officieel van het noordelijke deel van het Zwarte Woud van Freudenstadt naar Baden-Baden. Het beroemdste deel van de Schwarzwaldhochstraße is in totaal 60 kilometer lang.

Maar eigenlijk bestaat de Schwarzwaldhochstraße B500 uit twee delen en kun je nog veel verder rijden over deze indrukwekkende weg. De noord-zuidroute door het Zwarte Woud loopt vanaf de grens met Frankrijk bij Iffezheim tot aan Waldshut bij de grens met Zwitserland, over een lengte van 233 kilometer.

De Schwarzwaldhochstrasse

Het is een van de mooiste roadtrips die je in Europa kunt rijden. We rijden deze roadtrip met een Opel Grandland Hybrid. Die hebben we op plekken waar het kon telkens even een boost gegeven – opgeladen dus.

De complete roadtrip door het Zwarte Woud met de 10 mooiste stops vind je hier.

Heb je ook zin om de Schwarzwaldhochstraße in Duitsland te rijden en wil je alvast een voorproefje? Geniet dan mee van deze mooie weg in 35 foto’s en wie weet ga jij hem ook een keer rijden!

Een prachtige roadtrip over de toppen van het Zwarte Woud, de Schwarzwaldhochstraße

BRON