Get lost in what you love: Flow 3 ligt in de winkel

Flow 3 ligt in de winkel. Met op de cover foto’s van Lina Hamer. Extra bij dit nummer: een miniposter op doorzichtig papier, een schriftje voor al je mooie zinnen, ingevingen en citaten, plus een set huiselijke stickers. 

General managing editor Maaike Beekers: “Het leuke van een tijdschrift maken, is dat je alles kunt gebruiken wat er op je pad komt. Zo leek iedereen opeens in vintage outfit jarentachtigplaatjes te gaan draaien. Dus vroegen we deskundigen: hoe komt het dat er zo veel mensen naar vroeger terugverlangen?

Vervolgens valt alles dan soms als een puzzel in elkaar. Het artikel over analoge fotografie. Journalist Ianthe Sahadat die wonderschoon vertelt over de reis met haar vader (en haar moeder en dochter) naar zijn geboorteland Suriname. De kleurige, onopgemaakte bedden die kunstenaar Ekaterina Popova schildert: een ode aan het appartement waar ze lang geleden met haar moeder woonde. En in ‘De boeken van mijn leven’ een interview met schrijver Jeanette Winterson, die als kind hoop putte uit de sprookjes van Grimm. Ze leerde ervan dat de underdog – zij destijds – van reuzen kon winnen.

Maar Flow gaat ook altijd over het nu. Er is een stuk over hoe je een mooi, diep gesprek voert. Over jezelf zijn in bed, en hoeveel plezieriger dat is. Tatjana schrijft over buitenzwemmen en Bente – nu we het toch over water hebben – hoe je boven blijft als de golven in je leven opeens wel heel erg hoog zijn.”

Verder onder meer:

Verlangen naar vintage: de lol van caravans, polaroids & vinyl
Ben jij nog blij op je werk? Neem de regie
Huizenruil: zo pak je het aan
Jezelf zijn in bed (en hoe plezierig dat is)
Minicollege over gaslighting
DIY: zo maak je slingers van papier
Het leven van fotograaf Nan Goldin
Tips voor fotograferen met een ouderwetse camera

Bij dit nummer krijg je cadeau:

Schriftje
Stickers
Miniposter op doorzichtig papier

Ga langs bij de lokale boekhandel of bestel dit nummer op Tijdschriftnu.nl/flow.

Meer lezen

Kleine lieve dingen: Irene over het grote eenzaamheidsgevoel.
Voor ‘luie’ hobbyisten: zo upgrade je saaie kleding (in een paar minuten).
De wandelgids: waar kun je wandelen in provincie Utrecht?

Gepubliceerd op 20 maart 2024

Scroll naar boven