Categorieën
RSS feeds

Glijmiddel en nog 6 andere tips tegen schurende dijen

Het is zomer dus tijd voor een korte broek of rokje! Heerlijk natuurlijk, met blote benen de deur uit kunnen, maar voor veel vrouwen heeft dat ook één vervelend nadeel; met dat warme weer is de kans groot dat je last krijgt van schurende dijen. Wij verzamelden een lijst met tips om zonder uitslag en irritatie de zomer door te komen.

1. Talkpoeder

Met talkpoeder kun je de vochtige plekken op je huid direct verkoelen. Talkpoeder heeft namelijk een verkoelend effect op een geïrriteerde huid en neemt de jeuk weg. Kijk wel uit met je kleding, want voor je het weet zit het overal.

2. Corrigerend ondergoed

Corrigerend ondergoed is niet alleen goed om onder die strakke jurk te dragen, het zorgt er namelijk ook voor dat je dijen niet tegen elkaar schuren. Als je rok of jurk niet te kort is, kun je een corrigerend broekje aan doen. Het blijft mooi zitten en zorgt ervoor dat je silhouette strak blijft.

3. Knip een panty af

Dit ziet er misschien wat charmanter uit dan een broekje. Je kunt hem zo kort knippen als je zelf wilt. Knip hem alleen niet te kort, want hij kruipt wel snel op.

4. Smeren met crèmes

Een goede crème kan ook wonderen verrichten. Kies er bijvoorbeeld een die een beschermlaagje op je huid aanbrengt, zonder dat-ie ook daadwerkelijk intrekt. Ook is het tijdens de zomer handig om voor een crème te kiezen die water- en zweetproof is.

5. Vaseline

Vaseline zorgt ervoor dat je benen soepeler tegen elkaar aanwrijven. Een nadeel is alleen dat het op een gegeven moment intrekt en dan is de werking voorbij.

6. Glijmiddel

Vreemde tip misschien, maar glijmiddel schijnt ook te werken tegen schurende dijen. Dit trekt namelijk niet in, maar voelt wel glibberig.

Lees ook
Tijd voor de zomer! Déze zomeractiviteit past het beste bij je sterrenbeeld

7. Koude douches

Als je een koude douche neemt zweet je veel minder en de doorbloeding van je huid wordt verbeterd. Even wennen, maar het werkt wel.

8. Drink voldoende water

Dit zorgt ervoor dat je vochthuishouding op peil blijft en je lichaamstemperatuur daalt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images

The post Glijmiddel en nog 6 andere tips tegen schurende dijen appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON