Gloeiende, gloeiende…: Franse plaattaart met tomaten, mosterd en dragon

Niets is zo makkelijk als koken met de oven. Je gooit van alles op de bakplaat en leunt achterover terwijl de oven het werk doet. Ja, dat is niet alleen net zo simpel als het klinkt, maar ook ovenheerlijk! Wat dacht je van deze heerlijke Franse plaattaart met tomaten, mosterd en dragon?

Recept: Franse plaattaart met tomaten, mosterd en dragon

Voor: 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten, in de oven: 30 minuten

Benodigdheden

1 rol kant-en-klaar bladerdeeg (liefst roomboter)
2½ el gladde dijonmosterd
330 g trostomaten, in dunne plakjes
5 g verse dragon, fijngesneden
1 tl zeezout
versgemalen zwarte peper
1 el extra vergine olijfolie

Lees ook
Bak je op je gemakje: heerlijke kwarktaart met appel in een handomdraai

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200°C (hetelucht) of 220°C (elektrisch).

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer het in met de mosterd; laat hierbij rondom een rand van 2 centimeter vrij.

Leg de plakjes tomaat op de mosterd en verdeel de dragon, het zeezout en de peper erover.

Besprenkel met de olijfolie en bak 25-30 minuten in de oven, totdat de rand goudbruin en krokant is.

Dien meteen op.

Ovenstebeste

In De makkelijke bakplaat, de nieuwste van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer, staan maar liefst 75 makkelijke, veelzijdige recepten. Met originele smaakcombinaties, slimme hacks en snelle bereiding.

€ 24,99 becht-boeken.nl 

Dit is een Culi uit Flair. De rest van de recepten lees je in Flair 15-2022. Deze ligt van 13 t/m 19 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier

The post Gloeiende, gloeiende…: Franse plaattaart met tomaten, mosterd en dragon appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven