Goed nieuws: Francine Oomen komt met een Hoe overleef ik-film voor volwassenen

Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? Zo luidt de titel van Francine Oomens nieuwe boek voor haar volwassen geworden lezers. En het blijft niet alleen bij leesvoer…

Dat er behoefte was aan een nieuw boek van Oomens hand, valt niet te betwisten. Haar nieuwste HOI-boek werd binnen een maand meer dan honderdduizend keer verkocht. Dat begon allemaal op TikTok, met de oproep van Jurriaan, die zich afvroeg: “Wanneer dropt Francine Oomen een boek om de periode na het afstuderen te overleven?” Honderden jongeren reageerden op de video en de noodkreet belandde bij Oomen zelf, die besloot het boek te gaan schrijven.

Terug naar waar het allemaal begon: TikTok

Ook de verfilming brengt ons naar TikTok. Want maanden na de lancering van Oomens nieuwe HOI-boek doet nu Oomen zelf een oproep. “Goed nieuws: er zijn verfilmingsplannen voor Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? En nu is mijn vraag aan jullie: wat willen jullie? Een film in de bioscoop of liever een serie om vanaf je laptop te kijken?”

Weer reageerden honderden enthousiaste jongeren onder de video van de auteur. Wie mee wil denken, kan een reactie achterlaten onder haar TikTok-video. Ze doet nog geen uitspraken over het tijdsbestek waarin we naar de bioscoop kunnen rennen of op de bank kunnen ploffen met de laptop op schoot. Maar of het nou een film of een serie wordt, wij kijken er in ieder geval naar uit.

Meer lezen

5 mental health-lessen uit Francine Oomens Hoe overleef ik-boek voor volwassenen.
Inspiratie nodig voor een filmavond? Deze 63 films zijn volgens jullie het (opnieuw) kijken waard.
Francine Oomens gouden tip tegen die veel te strenge stem in je bovenkamer.
Goed nieuws: dit is de nieuwe datum voor Francine Oomens ‘De grote survivalshow’ in Carré.

Tekst Ruby Wijdenbosch  Fotografie Danique van Kesteren
Gepubliceerd op 7 februari 2024

Scroll naar boven