Goed nieuws: het vrouwenquotum werpt haar vruchten af, zegt onderzoek

Dankzij het vrouwenquotum dat sinds 2022 in Nederland geldt, is er een betere man-vrouwbalans in de top van beursgenoteerde bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau.

Het quotum betekent onder andere dat de raad van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven uit ten minste een derde vrouw en een derde man moet bestaan. Sinds 2020 is het aantal bedrijven dat aan het vrouwenquotum voldoet al toegenomen van 34,5 procent naar 81,7 procent. 37,7 procent is volgens het onderzoek te danken aan het quotum.

Het vrouwenquotum werkt

Voor bedrijven die niet beursgenoteerd zijn, maar wel een vergelijkbare omzet hebben en in dezelfde sectoren zitten, geldt geen quotum maar een streefcijfer. Het aantal vrouwen aan de top van deze bedrijven nam amper toe, toont het onderzoek aan. Dit bevestigt dat een quotum wel degelijk nut heeft en beter werkt dan een streefcijfer.

Nederland is overigens niet het enige land waar het vrouwenquotum succesvol is. Ook in Noorwegen, Frankrijk, België en Italië zorgde de wetgeving voor meer vrouwen in topfuncties.

Kritiek op vrouwenquotum blijkt ongegrond

Voordat het vrouwenquotum van start ging, was er ook kritiek op de nieuwe wetgeving. Zijn er bijvoorbeeld wel genoeg vrouwen met de benodigde competenties? En als er niet genoeg vrouwen zijn, krijg je dan niet veel vrouwen die in meerdere raden van commissarissen zitten?

Deze bedenkingen ontkracht het onderzoek. Er blijken genoeg vrouwen met de juiste competenties te zijn. “En vrouwen blijken net zo goed en net zo ervaren,” vertelt Jonneke Bolhaar, sectorhoofd van het CPB, aan de Volkskrant.

Meer lezen

Sterke vrouwen: Irene over het nieuwe feminisme.
Nederland loopt in: zo staat het met de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Waarom we – naast AI – ook menselijke creativiteit nodig hebben.

Tekst Lisanne van Marrewijk  Fotografie Unsplash/JP Lockwood
Gepubliceerd op 19 maart 2024

Scroll naar boven