Goed nieuws: hier volg je de hele zomer gratis buitenyoga

Zeker, je kunt in het weekend gaan picknicken in het park, of borrelen in het gras. Maar er is nog meer te bedenken om die drukke week van je af laten glijden.

Eigenlijk begrijp je niet waarom het ’s zomers überhaupt nog in een zaaltje gebeurt. Yoga, die combi van beweging, ademen en meditatie, kun je bij mooi weer ook prima buiten doen. In het park, bijvoorbeeld. Bericht voor de mensen in de buurt van Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag: ook dit jaar kun je weer elke zondagochtend vanaf 10.30 uur een gratis uur buitenyoga volgen in de stadsparken.

Waar is het eigenlijk níét goed voor?

Goed nieuws, want yoga is voor heel veel dingen goed, bleek maar weer eens uit drie nieuwe yogastudies die dit jaar werden gedaan, schrijft Psychology Today. En dan te bedenken dat er vorig jaar ook al flink was ingezoomd op de voordelen van yoga, in verschillende onderzoeken.

Dankzij het beoefenen van yoga zou je minder angstig, minder gedeprimeerd en minder gestrest worden. Wie voor Hatha yoga kiest – een rustige vorm van yoga, die tegenovergestelde krachten in je lichaam in balans brengt, zoals flexibiliteit en kracht – zou ook nog eens aanzienlijk beter slapen.

De Amerikaanse gezondheidssite WebMD noemde dit jaar nog een heleboel andere therapeutische effecten, op bijvoorbeeld astma, hartklachten en de menopauze. Daarnaast blijkt het goed voor je brein, en – ook niet onbelangrijk – je humeur.

Allemaal aan de (gratis) buitenyoga

Zowel beginners als doorgewinterde yogi zijn welkom: de eerste lessen zijn al geweest, maar je kunt nog de hele zomer spontaan inhaken, tot en met zondag 22 september. De gratis buitenyoga volg je hier:

Den Haag: Paleistuin
Rotterdam: Vroesenpark
Utrecht: Griftpark
Amsterdam: Oosterpark

Meer weten? Bekijk hier alle informatie van yogastudio Balanzs. En check de site even om te zien of het doorgaat bij regen.

Meer lezen

Meer rust en je grenzen bewaken: 8 voordelen van ochtendyoga.
Tatjana probeert yin yoga: ‘Leuk is het niet, goed misschien wel’.
Een yogadocent legt uit waarom het zo moeilijk is om alleen maar te liggen na een yogales.
5 fijne yoga apps om thuis mee te starten.

Tekst Maaike Beekers  Fotografie Unsplash
Gepubliceerd op 30 mei 2024

Scroll naar boven