Goed nieuws voor fietsliefhebbers: een gloednieuwe fietsroute in het groen

Wie van mooie fietstochten houdt heeft er sinds kort weer een optie bij: Rondje Groen Amstelveld. De nieuwe fietsroute in Amstelveld voert langs weilanden en historische plekken. En passant kun je ook nog volop vogels spotten.

Fietsen langs de groene velden van Amstelland, lijk dat je wel wat? Treed dan in de bandensporen van burgemeester Langenacker van de Gemeente Ouder-Amstel. Zij opende pas hoogstpersoonlijk de gloednieuwe fietsroute genaamd ‘Rondje Groen Amstelveld’ door hem zelf als eerste af te leggen. Het is een fietsroute van zo’n 45 kilometer binnen de historische Stelling van Amsterdam.

Van vogelspotter tot historicus

De fietsroute neemt je mee door de Amstelscheg, een weilandgebied onder Amsterdam, door Amstelveen en ouder-Amstel. Zowel over het vasteland als over water: je neemt twee keer een veerpont. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen, want je fietst langs verschillende  weidevogelgebieden. In de polder van de Rondehoep kun je bijvoorbeeld de kievit spotten, en de goudplevier. Meer historicus dan vogelspotter? Tijdens de route kom je ook langs historische plekken zoals de Sint-Urbanuskerk in Bovenkerk (1888) en Fort Waver-Amstel (1911).

Rondje Groen doen

De nieuwe fietsroute is een initiatief van de ANWB en de Boeren van Amstel, die de historische Stelling van Amsterdam toegankelijker willen maken voor bezoekers. Of de fietsroute daarin slaagt? Misschien kun je daar beter zelf over oordelen. Met deze routebeschrijving fiets je een Rondje Groen Amstelveld.

Meer lezen

Voor een avontuur dicht bij huis: fietsen en wandelen met knooppunten. 
Petra geeft boeken uit die inspireren om te wandelen, fietsen of reizen. 
Travis fietst met zijn kat door Londen en vrolijkt duizenden mensen op.

Tekst Caren Maris  Fotografie Getty Images
Gepubliceerd op 18 november 2023

Scroll naar boven