Goed nieuws voor koffieliefhebbers: koffie is heel goed voor je huid

Sommige mensen kunnen gewoon écht niet zonder koffie de dag doorkomen. Een, twee, nee, soms wel meer dan 5 kopjes per dag. Naast dat de cafeïne je een boost geeft en je wakker houdt, zijn er meer voordelen van een bakkie pleur. Koffie is namelijk goed voor je huid.

Je voelt je na een bakkie koffie niet alleen wakkerder, je ziet er ook wakkerder uit. Win-win!

Koffie doet wonderen

De cafeïne in koffie geeft je een energieboost en is voor veel mensen onmisbaar in hun routine. Maar er zijn meer gezondheidsvoordelen van koffie. Cafeïne kan namelijk de kans op depressies, diabetes type 2 én de ziekte van Parkinson verminderen.

Maar dat is dus niet alles, want cafeïne is namelijk ook goed voor je huid. Hoe dat komt? Cafeïne heeft werkt als een antioxidant, want betekent dat het ontstaan van vocht en rimpels kan verminderen. Niet voor niets zit er vaak cafeïne verwerkt in oogcrèmes en serums.

Lees ook
Je huid scrubben tijdens de wintermaanden. Goed of niet?

Scrubben maar!

Heb je gemalen koffie in huis? Dan kun je dat ook gebruiken om je huid een oppepper te geven. Koffie zorgt ervoor dat de afbraak van collageen door UV-straling wordt verminderd. Het draagt dus bij aan een gezondere, sterkere huid.

Nog steeds niet overtuigd? Cafeïne helpt ook tegen cellulitis. Cafeïne stimuleert namelijk de vetafbraak, dus een koffiescrub van tijd tot tijd is zeker een aanrader voor een stralende huid.

Reden genoeg dus om vaker een bakkie pleur te drinken en je lekker in te smeren met koffieprut!

Hieronder hebben we een handige TikTok om de perfecte koffiescrub te maken.

@beautyhacks777 Beauty Hacks #cellulite #stretchmarks #stretchmarksremedy #coffee #body #scrub #bodyscrub #diybodyscrub #coffeescrub #3ingredientsrecipes #fyp #2022 #foryou #foryoupage#viral #viralvideo #viraltiktok #trending #beauty #beautyhacks #beautytips #skincare #skincarehacks #bodycare #bodycareroutine #bodycareproducts #natural #homeremedy #beautytok #cinnamon #coffeescrubforskin #homemade #diy #simple #✨ #✅ ♬ original sound – BeautyHacks ?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Amayzine | Beeld: Unsplash

The post Goed nieuws voor koffieliefhebbers: koffie is heel goed voor je huid appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven