Categorieën
RSS feeds

Gwen van Poorten waarschuwt festivalgangers: ‘Luister alsjeblieft naar mijn verhaal’

Gwen van Poorten waarschuwt in een filmpje op TikTok festivalgangers voor gehoorbeschadiging. Zelf hield Gwen tinnitus, oftewel een piep in je oor, over aan een feestje een aantal jaar geleden. “Luister naar mij en koop een paar op maat gemaakte oordoppen.”

“Deze video is voor iedereen die wel van een lekker feestje houdt”, begint Gwen van Poorten haar video. “Sinds een paar jaar heb ik last van een piep in mijn linkeroor, die zo erg is dat ik niet meer op mijn linkerkant kan slapen. Die heb ik gekregen door het feesten zonder oordoppen. Om specifiek te zijn: op de after van DGTL een aantal jaar geleden. Ik werd wakker met een piep in mijn oor die ik nog nooit had gehoord. En die vervolgens ook nooit meer is weggegaan.”

‘De suicide piep’

Gwen ziet op alle feestjes waar ze komt nog steeds veel mensen zonder oordoppen. Oók op feestjes waar de muziek zo hard staat dat je organen ervan trillen. “Het lijkt alsof iedereen denkt dat je een extra paar oren hebt. En ik snap het. Op het feest waar ik tinnitus heb gekregen, had ik oordoppen in waar ik ook mee sliep. Dan hoor je de muziek natuurlijk niet meer en dan doe je ze uit. Eén feestje is maar voor nodig dat je de rest van je leven een souvenirtje eraan overhoudt. En in mijn geval is dat een piep.

Er zijn veel heftigere vormen van tinnitus. Ik heb een manier gevonden om hiermee te dealen. Maar weet ook dat er mensen zijn die hierdoor zelfmoord plegen. Het wordt ook wel de suicide piep genoemd, omdat mensen zo gek worden van het geluid dat niet meer weggaat.”

Lees ook
5 x inpaktips voor een meerdaags festival (en dé ultieme inpaklijst!)

Oordoppen

“Ik wil jou vertellen dat je gewoon een paar oordoppen moet kopen. Sterker nog: je moet ze op maat laten maken. Dan is de muziek prachtig, je hoort de melodie beter. En ja: dat kost ff wat. Maar je koopt toch ook gewoon kaartjes voor een festival? Nou, twee festivaltickets: daarvoor heb je een paar op maat gemaakte oordoppen. Die neem je overal mee naartoe en dan zorg je dat je oren gezond blijven.

Weet je wat het is, al kan ik hier maar een paar mensen mee bereiken. Ik vind het bizar om te zien dat zo weinig mensen oordoppen dragen. Het ergste is ook dat ik het begrijp, omdat ik een van jullie was. Luister naar mijn verhaal, ik gun jou gewoon de rest van je leven gezonde oren en ik hoop dat je gewoon een paar oordoppen gaat fixen. Veel plezier!”

Bekijk hieronder Gwens TikTok-video:

@gwenvanpoortentiktok Dit wil je niet. Geloof me. Ga het gewoon fixen. #festivals #tinnitus #veiligoptiktok ♬ original sound – Gwen van Poorten

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: TikTok | Beeld: Yara Brouwer

The post Gwen van Poorten waarschuwt festivalgangers: ‘Luister alsjeblieft naar mijn verhaal’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON