Het andere gezicht van de Algarve: CAMP festival bij Morgado do Quintão

Voor veel mensen staat de Algarve bekend als een van de drukste toeristische trekpleisters van Portugal. Misschien is dat wel zo, zeker als je in het hoogseizoen via de luchthaven van Faro richting Albufeira gaat. Terecht krijg je dan de indruk dat dit inderdaad een hotspot is in deze regio met veel vakantiegangers. Maar kom je op andere plaatsen langs de prachtige kust van de Algarve dan merk al snel dat de atmosfeer en het leven in dit deel van Portugal vele malen relaxter is dan dat je misschien verwacht.

En dat merk je des te meer als je ook nog eens in het voor- en naseizoen in de Algarve op vakantie gaat of een workation wil inlassen op een plek waar het altijd mooi weer is. Dan ervaar je hoe relaxed het leven hier is. Haasten bestaat hier gewoon niet. Net als tijd, men maakt zich hier minder zorgen en geniet meer van de kwaliteit van leven. Na de vele lange bezoeken krijg je daar ook veel meer van mee. Die rust en aandacht voor elkaar voel je nog beter als je je laat onderdompelen in het culturele leven van de Algarve. En één van die hoogtepunt is het CAMP festival, want dan eigenlijk helemaal geen festival is.

CAMP en het leven op Morgado do Quintão

Als je wordt uitgenodigd voor het CAMP festival, wat bij toeval op een steenworp afstand ligt van mijn vaste plek op La Quinta dos Vales, heb je daar ook, al weet je er niets van toch een beeld bij. Een festival met concerten, lezingen, workshops en wijnproeverijen klinkt nu eenmaal als iets groots met een mensenmassa. De werkelijkheid is echter totaal anders. Het kost sowieso moeite om de wijnvelden van Morgado do Quintão te vinden. Google Maps ziet wegen die geen wegen zijn en alleen als je vanuit het westen komt ga je uiteindelijk het immense landgoed vinden.

De weg naar het CAMP festival brengt je in een andere modus

Scroll naar boven