Categorieën
RSS feeds

Het ‘Eurovisie Songfestival 2023’ zal niet plaatsvinden in Oekraïne, maar in dít land

Oekraïne won het Eurovisie Songfestival 2022. Echter is het vanwege de oorlog niet mogelijk om het jaarlijkse liedjesfestijn daar te organiseren. Voor het eerst in 43 (!) jaar zal het winnende land niet het nieuwe gastland zijn. In 2023 zal Engeland de organisatie op zich nemen.

Dat maakten de BBC en European Broadcasting Union (EBU) vrijdag bekend.

Liverpool Arena

Het Eurovisie Songfestival 2023 zal plaatsvinden in Liverpool. Er werd getwijfeld over Glasgow, maar de stad van The Beatles kreeg toch de voorkeur. Van 9 t/m 13 mei vindt de 67e editie plaats in de evenementenhal Liverpool Arena.

The Kalush Orchestra

De afgelopen editie vond plaats in Turijn, Italië. The Kalush Orchestra uit Oekraïne won met het nummer Stefania. Vanwege de oorlog zal het muziekfestijn dus niet plaatsvinden in het land zelf. Wel meldt de EBU dat het land volop zal terugkeren in de shows van 2023.

Lees ook
Zangeres S10 open over haar seksleven: ‘Ik hou van seks, ook met mensen die ik niet ken’

Nummer 11

Onze inzending, S10, eindigde op nummer 11 met De Diepte. Wie Nederland volgend jaar zal vertegenwoordigen in Liverpool is nog niet bekend. Een commissie zal hierover beslissen. In die commissie zitten Eric van Stade, Cornald Maas, Jan Smit, Sander Lantinga, Carolien Borgers en Hila Noorzai.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Libelle | Beeld: Brunopress

The post Het ‘Eurovisie Songfestival 2023’ zal niet plaatsvinden in Oekraïne, maar in dít land appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON