Het laatste seizoen van The Crown komt eraan

Het zal nog best even moeilijk zijn voor de trouwe fans dat het na dit jaar toch echt gedaan is met The Crown. Gelukkig hebben we wél de datum voor het laatste seizoen. Maar ook daar zit wat slecht nieuws aan vast.

Het is het allerlaatste seizoen van The Crown, maar dat is niet de enige reden dat er veel over te doen is. Want ook de inhoud zorgt voor nogal veel ophef. Want in de eerste afleveringen gaan we de meest dramatische gebeurtenis uit de laatste vijftig jaar zien: het afschuwelijke ongeluk van Prinses Diana. En dat vinden veel critici toch een beetje not done, om dat in beeld te brengen.

Heftige periode

Zoals in elk seizoen staan er bepaalde jaren centraal en dat is dit keer de periode tussen het aantreden van premier Tony Blair (1997) en de eerste flirtages tussen William en Kate aan de universiteit (2005). Met welke climax de serie eindigt is niet helemaal bekend, maar er zullen ook weer flashbacks naar andere periodes in zitten. Ook zien we bijvoorbeeld het omstreden huwelijk tussen Charles en Camilla voorbij komen.

Opgeknipt

De makers van The Crown halen bij dit laatste seizoen een trucje uit dat veel fans zal ergeren en we vaker hebben gezien bij andere series als Breaking Bad: ze gaan knippen. Het seizoen wordt in twee delen geknipt, waarvan de eerste helft in november te zien zal zijn bij Netflix en de tweede helft een maand later, in december. Dat valt gelukkig nog mee, want in het geval van Breaking Bad moesten fans een half jaar wachten om de ultieme ontknoping te bekijken.

Nog even wachten

En het laatste seizoen komt nu ook wel echt heel erg dichtbij. Want het laatste seizoen zal 16 november al te zien zijn op Netflix. En voor het tweede deel hoef je niet eens te wachten tot Kerstmis, want dat is op 14 december dan alweer te zien. Om je al een beetje in de stemming te brengen heeft Netflix gister ook een teaser uitgebracht, waarin we opvallend genoeg alle actrices zien die door de seizoenen heen ’the Queen’ hebben gespeeld. Eerder werd al bekend dat er dit komende seizoen ook een hommage aan het leven van Elizabeth II gebracht zou worden, dus wellicht is dit er een onderdeel van.

Het eerste deel van het laatste seizoen van The Crown zie je op 16 november op Netflix. Het tweede deel volgt 14 december.

Dit artikel verscheen eerder op Veronicasuperguide.nl.

Meer lezen

3 boeken over het Brits koningshuis.
Binnenkijken in een Londens appartement met latin-gevoel (+4 tips voor Londen).
Nog meer kijktips.

Tekst Olivier van Kuyen Fotografie Netflix
Gepubliceerd op 13 oktober 2023

Scroll naar boven