Het meer van Bled in Slovenië: sprookjesachtig mooi

Slovenië is een van de kleinste landen van Europa. Het is slechts de helft van Nederland, maar groots als het gaat om natuur. Hier vind je druipsteengrotten, magische watervallen en aantrekkelijke wijnregio’s (zoals Brda). En… een sprookjesachtig mooi meer met glashelder water, een klein eilandje met een kerkje en een fraai kasteel op een rots. Het meer van Bled is een van de mooiste plekken in Slovenië. Schitterend om te zien, zeker in de zomermaanden. Het is zeker ook een van de bekendste plekken die Slovenië rijk is. Je begrijpt dat je een bezoek aan het meer van Bled zeker niet mag missen wanneer je door Slovenië reist!

▸ Tip: wil je nog meer mooie plekken in dit bijzondere land ontdekken, lees dan ook dit artikel met de leukste route voor een roadtrip door Slovenië met acht mooie stops!

Waar ligt het meer van Bled?

Het meer van Bled ligt in het noordwesten van Slovenië. De grens met Italië is niet zo ver. Het meer is vernoemd naar het stadje dat ernaast ligt. In Bled wonen zo’n 11.000 mensen, wat voor Sloveense begrippen al een aardige stad is. Maar het is hier het hele jaar veel drukker, want toeristen van over de hele wereld komen naar dit meer. De aantrekkingskracht is gigantisch.

En dat terwijl het niet eens zo’n super groot meer is. Het meer van Bled is ongeveer 2.120 meter lang en 1.380 meter breed.

De omgeving is groener dan groen en dat maakt dit deel van Slovenië – de streek Gorenjska – een geweldige vakantiebestemming. Rondom het meer lopen mooie wandelpaden en door hoogteverschillen heb je hier en daar een prachtig uitzicht op het meer. Langs de oever loopt een wandelpad van zo’n 6 kilometer. Dat is heel leuk – en makkelijk – om te lopen en laat je meteen genieten van de mooie omgeving.

Die rondwandeling is ook absoluut een aanrader om te doen, omdat je steeds weer een ander uitzicht hebt op twee plekken die Bled zo charmant maken: het kasteel en het kerkje in het water.

Het beroemde kerkje op Bled Island, een super romantische plek om te trouwen

Scroll naar boven