Hiken in de zomer? Dit trek je aan!

Te voet de natuur in: er zijn weinig dingen leuker dan hiken in de zomer. In de bergen, over glooiende alpenweides, door bosrijke gebieden, langs de kust. Wandelen is de perfecte work-out waar je altijd van geniet, als je de natuur z’n werk laat doen.

In de zomer kunnen de weersomstandigheden ook behoorlijk wisselend zijn. Je moet dus op verschillende weertypen voorbereid zijn.

Dus wat trek je aan als je in de zomer gaat hiken? Dit zijn de beste keuzes voor zomerse hikes!

Hiken in de zomer: draag laagjes

Je lichaam zal onder alle omstandigheden proberen om de temperatuur stabiel te houden, door warmte af te voeren of door warmteverlies te beperken. Het is zaak om je kleding daarop aan te passen, zeker als je in de zomer gaat hiken.

Zoals eigenlijk met iedere outdoor-sport is het slim om tijdens de wandeling laagjes te dragen. Dat isoleert en verwarmt goed, en kan ook verkoeling bieden als dat nodig is, door een laagje uit te trekken.

Afhankelijk van hoe zwaar de hikes zijn die je gaat doen, en op welke plek, en onder welke temperatuursomstandigheden, bepaal je de welke kledingstukken je precies aantrekt en meeneemt.

Deze drie lagen zijn de beste keuze:

de basislaag: thermo-onderkleding die nauw aansluit en goed aandemt
de isolerende laag: bedoeld om vocht af te voeren en lichaamswarmte vast te houden, bij voorkeur van natuurlijke materialen
de beschermlaag: een buitenlaag in de vorm van een wind- en waterdichte jas

Scroll naar boven