Hobby’s zonder scherm: maak zelf kunst van papier met deze pakketten

Omdat het rust en ontspanning kan geven, een hobby zonder scherm. Deze keer: zelf kunst van papier maken met kant-en-klare pakketten.

Papierknipkunst noemen ze het ook wel. Dat klinkt misschien als ingewikkeld gepriegel, maar met onderstaande complete kits en bijbehorende instructies van MyPapercutForest, wordt het een stuk makkelijker. Maak een papieren tuin, een mini-bibliotheek, plantenkas of boot op zee.

4x papierknipkunst pakketten

De tuin in

Ze hebben geen water nodig, deze papieren planten in glazen stolp, maar sfeer geven ze wel. Deze kit heeft (bijna) alles om meteen aan de slag te gaan, zelfs de stolp krijg je erbij. Het enige wat je zelf moet halen? Lijm, een meetlat, schaar en een flinke portie geduld.

Naar het pakket.

Mini-bibliotheek

Misstaat niet op je bureau, deze papieren bibliotheek in miniatuur. Ook dit pakket is volledig en komt met bijbehorende instructies met foto’s van elke stap. Zelfs het hout van de boekenkast en stoel krijg je erbij.

Naar het pakket.

De zee op

Is een stuk makkelijker dan zo’n klein bootje in een fles murwen en het resultaat is net zo kunstig. Extra leuk is dat je kunt kiezen voor een mini-lichtsnoer bij je papieren schip. Maakt het ook meteen een gezellige lichtbron.

Naar het pakket.

Plantenkas

Barst een beetje uit zijn voegen, deze papieren plantenkas met zonnebloemen die naar buiten groeien. De kit bevat alles wat je nodig hebt om kleur en ontspanning in huis te halen.

Naar het pakket.

Meer lezen

Terug naar toen: 5 analoge hobby’s voor als je je scherm zat bent.
Nog 21 nostalgische hobby’s waar je geen scherm voor nodig hebt.
3 redenen waarom crafting goed is voor je mental health.

Tekst Bente van de Wouw Fotografie MyPapercutForest Illustratie Femme ter Haar
Gepubliceerd op 15 augustus 2023

Scroll naar boven