Hoe gaat het nu met Sven en Tamara uit Ik Vertrek?

Sven en Tamara vertrokken naar Zuid-Afrika om een rustgevende B&B te beginnen voor gasten die geïnteresseerd zijn in retraites. Even leek het erop dat feestende gasten roet in het eten zouden gooien. Hoe gaat het nu met het stel en hun retraiteoord?

“In de afgelopen twee jaar in Afrika hebben we veel meegemaakt op het gebied van ons bewustwordingsproces,” vertelt Tamara in een interview met AVROTROS. “Sven heeft natuurlijk een enorme transformatie doorgemaakt door voor zichzelf te kiezen, wat helaas ook betekende dat hij daardoor zijn familie heeft verloren.” Sven had sinds een jaar voordat ze naar de andere kant van de wereld vertrokken, geen contact meer met zijn familie. Hij groeide op als Jehova’s Getuige, maar stapte uit de gemeenschap.

Wennen aan vrijheid

Van hun werkende leven in Nederland naar het B&B-houderschap in Zuid-Afrika was een grote transformatie. “In het begin moest ik erg wennen aan de vrijheid die ik had,” vertelt Tamara. “Dat klinkt misschien vreemd, maar als je ineens niets meer ‘hoeft’, is er veel tijd om na te denken over wat je écht wilt.”

Hoewel Sven en Tamara met z’n tweeën naar de andere kant van de wereld vertrokken, wil Tamara’s familie nu ook aansluiten. “De grootste verandering sinds het verschijnen van de ploeg van Ik Vertrek is dat we samen met de familie van Tamara een ander pand hebben gekocht bij Port Elizabeth,” vertelt Sven. De B&B staat nu nog in Umtentweni, een kustplaatsje dichtbij. “Het plan is om daar retraites te organiseren. Vanaf januari zullen we daar gaan wonen. Onze huidige woning staat daarom te koop.”

Rust en ruimte

In de afleveringen hadden Sven en Tamara wat problemen met gasten die de kamers smerig en kapot achterlieten. Daar heeft het stel van geleerd. “Natuurlijk hebben we ook uitdagingen gehad met ‘minder prettige gasten’, die vooral kwamen om te feesten en de boel achterlieten zoals we dat niet graag zagen.” Ze weten nu precies welke gasten ze wel en niet willen verwelkomen. Het moet een plek zijn voor mensen die van rust en ruimte willen genieten. En daar neemt het stel alle tijd voor. Ze willen namelijk Afrika nooit meer verlaten.

Dit artikel verscheen eerder op Veronicasuperguide.nl. 

Meer lezen

Tatjana over haar liefde voor Vlieland: “Ik voel me nergens zo comfortabel en vrij als hier.”
De impact van verhuizen naar het buitenland.
Het roer om: Astrid stapte uit de ratrace en verhuisde naar Oostenrijk.

Tekst Redactie Veronica  Fotografie Avrotros
Gepubliceerd op 30 oktober 2023

Scroll naar boven