Categorieën
RSS feeds

Hoe het is om als dertiger op cruisevakantie te gaan

Een cruisevakantie. Voor de één een echte bucketlist reis, de ander moet er niet aan denken. Persoonlijk had ik nooit gedacht – zeker niet als dertiger – dat ik ooit op cruise zou gaan. Na een paar bootervaringen richting Newcastle en Capri ben ik enorm bang om zeeziek te worden en daarbij was er ook nog dat vooroordeel over het gemiddelde publiek op zo’n cruiseschip. Inmiddels heb ik al die vooroordelen overboord gegooid. We mochten meevaren op de indrukwekkende Celebrity Edge van Celebrity Cruises en sindsdien ben ik compleet overstag!

Een luxe jacht, Disneyland Parijs en moderne stad in één

Wat voor type mensen zijn er aan boord? Hoeveel tijd heb je per bestemming? Hoe is het eten? Over welke faciliteit aan boord heb je je het meest verbaasd? Is het leuk voor kinderen? Werd je zeeziek? Er zijn maar weinig reizen geweest waar ik zo veel vragen over heb gekregen. Begrijpelijk, want je kunt dit ook echt pas beantwoorden als je het zelf een keer hebt ervaren.

Al bij het opstappen kijk je je ogen uit. De Celebrity Edge, uit de Edge Series van Celebrity Cruises, is ruim 300 meter lang en telt 16 verdiepingen. Na een week lang cruisen kan ik dit schip het beste omschrijven als een combinatie van een luxe jacht, Disneyland Parijs en een moderne stad. En misschien ook nog een flinke dosis Las Vegas erbij. Je hebt werkelijk álles aan boord. Een casino, theater, (openlucht)bioscoop, jogging track, verschillende restaurants en cafés, zwembaden en jacuzzi’s, een club, fitness, spa, shops en kunstgalerij. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de activiteiten. Van pubquizen tot ABBA Sing-A-Long, Silent Disco’s, origami vouwen en sneeuwvlokken uit papier knippen. Niets is te gek.

Deze betreffende reis vertrok vanuit de haven van het Italiaanse Civitavecchia, iets ten noorden van Rome. Vanuit daar werd er koers gezet naar de idyllische Griekse eilanden Santorini en Mykonos. Door de afstand brachten we de eerste dag door op zee, wat eigenlijk erg fijn was omdat je zo de tijd hebt om echt wegwijs te raken op het schip. Maar als je eenmaal weet hoe alles werkt en alles weet te vinden, hoef je het schip eigenlijk niet eens meer af. Ik denk dat je hier zelfs een maand kunt vertoeven en dan misschien nog niet eens alle activiteiten en faciliteiten hebt kunnen afvinken.

Bij aankomst in de luxe AquaClass® hut heb ik ook voor het eerst sinds lange tijd mijn koffer weer eens helemaal uitgepakt en alle inhoud netjes opgehangen en uitgestald. Dat is het grote voordeel van cruisen: je ziet in een korte tijd heel veel mooie plekken, maar je slaapt wel elke avond in je eigen hut. Het is ook heel relaxed dat je je niet druk hoeft te maken over het reizen zelf. Terwijl jij een cocktail drinkt in een jacuzzi word je naar de volgende bestemming gevaren.

Aan boord van het super luxe cruiseschip Celebrity Edge

BRON