Hoe is het nu met Janine en Sander uit Boer zoekt vrouw?

De aanhouder wint, zeggen ze ook wel. Dat geldt zéker voor Sander uit Boer zoekt Vrouw. Vanaf het eerste moment zag hij Janine zitten, maar zij aarzelde. Toch ging ze overstag en wandelden ze hand in hand binnen op de BZV-reünie. Hoe is het nu met Janine en Sander?

Dat Janine en Sander elkaar uiteindelijk toch vonden, hadden niet alle BZV-kijkers verwacht. Het ging ook allemaal niet vanzelf, gaf Janine eerlijk toe. Ze maakte het zelfs even uit met Sander, om ‘m daarna toch weer met open armen te ontvangen. Hoe komt het dat de liefdesvlam alsnog in de pan sloeg?

“Ik heb toen rustig de tijd genomen om alles op een rijtje te zetten en echt goed na te denken. De druk is er dan af, en het ‘moeten’ ook. En dan ga je elkaar toch missen en je blijft elkaar wel spreken”, legt Janine in mei 2022 uit. “Vanaf toen hebben we het gewoon rustig opgebouwd. Niet elkaar meteen drie dagen achter elkaar zien, maar gewoon één dag. En dat werkte gelukkig heel goed!”

Samen erop uit

Janine en Sander hebben elkaar zonder de aanwezigheid van de camera’s goed leren kennen. “Eindelijk bevrijding. Eerste keer samen de deur uit heeft even op zich laten wachten. Maar dubbel en dik waard”, schreef de schapenboerin in mei op Instagram, vlak na de slotuitzending. Sander komt daarna nog een paar keer voorbij op haar account, zo ging hij mee naar een Limburgse borrel en een babyshower.

Reisafstand

Het verliefde stel heeft inmiddels enorme afstanden afgelegd: zij woont in Limburg, hij in Friesland. Het liefst zien ze elkaar elke week – gelukkig heeft Sander het dus ook enorm naar zijn zin in het zuiden. “Dat bevalt hem volgens mij wel. Haha. Ook al zijn wij Limburgers wel heel anders. Ze hebben het wel eens over stugge Friezen, maar dat is Sander helemaal niet. Onze familie is wat meer op de achtergrond en Sander is juist heel open, druk en enthousiast.”

Hoe gaat het nu?

De liefde heeft zich het afgelopen jaar verdiept. Steeds vaker en voor een langere periode reist Sander af naar de boerderij van Janine, waar hij ook een handje meehelpt. Op dit moment voelt het ook nog wel als ‘haar’ boerenbedrijf, geeft ze toe in Onze Boerderij. “Dat moet langzaam een beetje anders gaan voelen”, zegt ze tegen Yvon Jaspers. “Ik zie het wel voor me dat ik het samen met iemand doe, dus met Sander.” Hij geeft aan dat hij Janine helpt waar het nodig is en kan. En ja, dat betekent óók dat hij op den duur afscheid neemt van het noorden. “Er moet wel vooruitgang in zitten.”

Paniekaanvallen

De twee zetten dus kleine stapjes, maar de bindingsangst van Janine die we in Boer zoekt Vrouw zagen is ook niet helemaal verdwenen. “Soms beangstigt het me ook, want hij ziet overal kansen, en dan denk ik: even rustig.” Ze krijgt weleens paniekaanvallen van de grootse plannen die Sander met name voor de schapenboerderij heeft.

Gezinsuitbreiding

Janine en Sander hebben nog leuk nieuws: “We moeten eigenlijk nog iets nieuws vertellen. Er is gezinsuitbreiding.” Na de opnames van Onze Boerderij raakten de twee geïnspireerd door de Engelse boeren die zij bezochten. “Kijk hier. De Walliser Schwarznases.” Drie schaapjes wonen nu ook op de boerderij van Janine. Hoe ze heten? Janine, Yvon en Sander.

Dit artikel verscheen eerder op Veronicasuperguide.nl.

Tekst Emma de Wijer Fotografie KRO/NCRV via Veronica Superguide
Gepubliceerd op 28 september 2023

Scroll naar boven