Hoe is het nu met Thomas en Pauline Mentink uit Ik Vertrek?

Thomas en Pauline Mentink verhuisden met hun ‘steenkool Frans’ in Ik Vertrek naar het Franse Melay. Hoe gaat het nu met ze?

Ze verhuizen samen met baby Otis naar Frankrijk. De twee hadden het in vergelijking met andere Ik Vertrek-deelnemers misschien wat ‘makkelijker’. Ze kochten het chateau van Nederlanders en ook hun makelaar was Nederlands. Handig voor hun ‘steenkool Frans.’ Pauline zou de styling en schoonmaak in het chateau voor haar rekening nemen, Thomas het klussen en runnen van de keuken.

Direct afgehuurd

“We hebben nu twee hoogseizoenen gedraaid”, vertelt het stel in een interview op de website van AVROTROS. “Toen wij aankwamen in Frankrijk was de grootste uitdaging dat het hele chateau direct afgehuurd was. Gelukkig waren onze ouders er om te helpen.” Die gingen de eerste vier weken van hun avontuur in Viva La France mee ter steun.

Sparen voor het dak

Zoals bij veel chateaus is het dak vaak een probleem. Ook Thomas en Pauline maakten zich hier zorgen om. “Direct na onze aankomst hebben wij een expert ingeschakeld voor het dak. Hij gaf aan dat het dak nog makkelijk 5 jaar mee kan, dit heeft ons doen besluiten om eerst verder te investeren in de achtertuin, badkamers, vloeren en de nieuwe website.” Maar ook het forse bedrag voor het herstellen van het dak was de reden hiervoor. “Daarnaast was de offerte van het dak behoorlijk, iets waar we niet direct het geld voor hadden. We sparen nu maandelijks een gedeelte om over een aantal jaar het dak te vervangen.”

Buitenlandse bruiloft

Niet alleen het opknappen en runnen van het chateau, het opvoeden van hun baby of de Franse taal leren was prioriteit na hun aankomst, maar ook een eigen bruiloft. Ze wilden het feest graag in Frankrijk vieren, op hun eigen chateau. “Onze bruiloft was een goede business case om te zien of onze locatie geschikt is voor zulke events, dus dat was erg handig! De bruiloft was echt geweldig. Zeventig beste vrienden en familie kwamen allemaal vanuit Nederland om ons in het huwelijksbootje te zien stappen. Het was nóg mooier dan gehoopt, een prachtig weekend.”

Kindvriendelijk kasteel

De chateau-eigenaren vertellen veel positieve reacties te hebben gehad op de Ik Vertrek-uitzending, voornamelijk door de kindvriendelijke insteek van de onderneming. Ze wilden het chateau toegankelijk maken voor het hele gezin, en dat is gelukt.

Hoe nu verder?

Ondanks dat Thomas en Pauline genieten van hun nieuwe leven in Frankrijk, willen ze graag hun vakanties doorbrengen in Nederland. “Momenteel zijn we op zoek naar een recreatiewoning in Nederland, om daar de maanden te verblijven zodra wij ‘vakantie’ hebben. We hebben een financieel adviseur aangenomen om dit, samen met ons, uit te zoeken.” Dit is nodig omdat het best lastig is om iets te kopen als je niet meer in Nederland ingeschreven staat.

Ook hebben ze meer ambities voor het kasteel. “Voor volgend jaar hebben we al veel evenementen staan, dus dat loopt lekker.”

Dit artikel verscheen eerder Veronicasuperguide.nl.

Meer lezen

Hoe gaat het nu met Sven en Tamara uit Ik Vertrek?
Vakantie in La douce France: voor een langzaamaan-vakantie in Frankrijk.
Annemieke ontvangt gasten in een oude boerderij in Frankrijk.

Tekst Rafaëlle van Nispen  Fotografie Avrotros
Gepubliceerd op 9 november 2023

Scroll naar boven