Categorieën
RSS feeds

Hoe je op hete dagen voor verkoeling in de tuin zorgt

Heb je de hele dag zon in de tuin? Heerlijk natuurlijk, maar soms heb je er even genoeg van. Je kunt dan natuurlijk in een opblaasbadje gaan zitten, maar er zijn ook andere manieren om voor verkoeling in de tuin te zorgen. Let’s get cool! 

Door: vtwonen

Groener dan groen

Als je echt wilt dat je tuin zo koel mogelijk blijft, dan zit er maar een ding op: de tuin zo groen mogelijk maken. Planten, bomen en struiken zorgen namelijk voor verkoeling door de verdamping via de bladeren. Daarnaast zorgen bomen voor een natuurlijke schaduw.

Vervang tegels voor gras, laat de muur of schutting begroeien met klimpanten en zet zoveel mogelijk planten in de tuin. Of mooie bloeiers natuurlijk. Daar wordt de tuin niet alleen koeler, maar ook kleurrijker van!

2-in-1

Extra schaduw creëren met planten? Dan is een pergola ideaal. De planten zullen een verkoelende werking hebben en onder de pergola kun je schuilen voor de brandende zon. Twee vliegen in een klap!

Douchen doe je buiten

Op een snikhete dag snak je naar een plons in het water. Helaas is een zwembad in de tuin voor maar weinig mensen weggelegd. Een buitendouche is daarentegen in bijna alle tuinen mogelijk, eenvoudig aan te leggen en niet heel duur. Heerlijk om af te koelen op een warme zomerdag en ideaal om je onder af te spoelen na een bezoek aan het strand of zwembad.

Onderdompelen

Als de tuin voor het grootste deel bestraat is, kan het extra warm worden. Aan met name donkere tegels kun je bijna je voeten branden als de felle zon erop schijnt. Op een bloedhete dag kan het daarom geen kwaad om de tegels af en toe nat te spuiten of zelfs onder te laten lopen. Pas wel op met beplanting: deze wil je niet natspuiten in de brandende zon omdat ze dan juist kunnen verbranden.

Denk in kleur

Bestaat je tuin voornamelijk uit donkere kleuren? Grijze loungekussens, donkere tegels en een zwarte parasol zijn heel stylish natuurlijk, maar die donkere tinten zorgen ook voor extra warmte. Ze zuigen het zonlicht als het ware op. Lichte kleuren kaatsen het zonlicht juist af en geven verkoeling in de tuin. Ga daarom voor een witte parasol, lichte kussens en stoelen. Je kunt zelfs overwegen om een muur wit te schilderen.

Lees ook
Ook je badkamer verdient een zomerse upgrade: met deze items krijg je dat voor elkaar

Verkoelende verneveling

Ook een aanwinst voor de tuin op snikhete dagen zijn vernevelaars, zoals deze vernevelaars slang. Speciaal gemaakt om te bevestigen langs de muur of aan een parasol. Je kunt ‘m makkelijk aansluiten op de watertoevoer en dan kan het verfrissende vernevelen beginnen.

Schaduw opzoeken

Het meest onmisbare item in elke zonovergoten tuin: een parasol of schaduwdoek. Hang ‘m op een vaste plek of zorg voor een makkelijk verrijdbare parasol als je op meerdere plekken schaduw wilt creëren. Je kunt ook een pergola bekleden met witte doeken voor een bohemian vakantiesfeer.

Dit artikel komt van vtwonen.nl. Meer tips over tuinieren, woonstylen, wooninspiratie etc? Ga naar vtwonen.nl.

bron: vtwonen

The post Hoe je op hete dagen voor verkoeling in de tuin zorgt appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON