Hoop je stiekem dat de ander jullie afspraak afzegt? Deze app knapt het vuile werk voor je op

Ook al heb je een afspraak met iemand die je lief is, soms ligt die bank net te lekker, is je hoofd te vol of voel je je niet fit. En afzeggen is ook zo wat. Deze app maakt dat een stuk makkelijker.

Misschien maak je je er (net als bijna iedereen) weleens schuldig aan: in aanloop naar een etentje, kop koffie of familiebezoek krijg je de ‘ik hoop zo dat diegene afzegt’-gedachte. Het liefst wil je zelf cancellen, maar dat is zo vervelend voor de ander. Dus strompel je toch de deur maar uit, op naar een gezonde portie sociaal contact.

Goed nieuws: je bent gecanceld

Voor dit soort situaties bestaat een handige app: You’re Cancelled (voor Apple-gebruikers). Jij en je gezelschap kunnen hier jullie ‘plans to cancel’ in zetten. Popt die ‘ik hoop zo dat…’-gedachte weer op? Klik dan op de rode cancelknop.

Als de ander niet op de cancelknop drukt, komt diegene nooit te weten dat jij af wilde zeggen. Heeft de ander ook geklikt? Dan barst er confetti los op je scherm: ‘Congratulations! You’re cancelled.’ Kun je mooi op die bank blijven liggen.

Lesje grenzen aangeven

Handig, zo’n app die je helpt voor jezelf te kiezen. Maar bij Flow zijn we ook voorstander van je grenzen aangeven, ook al voelt dat soms wat ongemakkelijk. Oefening baart kunst. Misschien kan dit artikel je helpen, en creëer je op termijn je eigen cancelknop.

Meer lezen

Zo kun je stoppen met people pleasen.
Dagboek van een introvert: nee ik kom niet naar je feestje (en de kunst van grenzen aangeven).
Zo onderhoud je als introvert vriendschappen op jouw manier.

Tekst Ruby Wijdenbosch  Fotografie Getty Images
Gepubliceerd op 1 december 2023

Scroll naar boven