Huis waar Marilyn Monroe overleed gered van de sloop

Het huis waar Marilyn Monroe overleed is gered van de sloop. De eigenaar had een vergunning gekregen om de bungalow in Los Angeles af te breken, maar de gemeenteraad stak daar binnen een dag een stokje voor.

Monroe kocht het huis met vier slaapkamers en een zwembad begin 1962 voor 75.000 dollar. Ze was toen net gescheiden van haar derde man, toneelschrijver Arthur Miller. Ze doopte de bungalow Cursum Perficio, een Latijnse bijbeltekst die ‘de wedloop is voltooid’ betekent.

Zes maanden later, in augustus 1962, werd ze er dood aangetroffen in bed. Een overdosis slaappillen was de filmster op 36-jarige leeftijd fataal geworden.

Het huis van 270 vierkante meter werd in 2017 voor 7,25 miljoen dollar verkocht aan het bedrijf van een investeerder. Afgelopen week kreeg de eigenaar een sloopvergunning. Wat de plannen met het kavel waren is niet bekend.

Gemeenteraadslid Traci Park uit de wijk Brentwood, waar het huis staat, zegt honderden telefoontjes te hebben gekregen over de sloopplannen. Ze diende daarop een plan in om het gebouw voor te dragen voor een monumentenstatus, wat unaniem door de gemeenteraad werd aangenomen.

Zolang er geen besluit is genomen over de monumentenstatus, mag de eigenaar geen veranderingen aanbrengen. Park gaat ervan uit dat het huis vanwege zijn historische en culturele waarde behouden zal blijven. Ze roemt de actrice uit Some like it hot en The seven year itch omdat die zich wist op te werken na een jeugd vol armoede en verwaarlozing.

“Voor velen wereldwijd is Marilyn Monroe meer dan een filmicoon. Ze is een lichtend voorbeeld van iemand die veel tegenspoed heeft overwonnen.”

Scroll naar boven