Categorieën
RSS feeds

Ik ga op reis en regel: deze 5 verzekeringen

Je bent avontuurlijk aangelegd en van plan om een prachtige reis te gaan maken. Of je nu een rondreis maakt door Afrika met een jeep, gaat backpacken in Australië, een wandelvakantie onderneemt in de Alpen of liever gaat zeilen over wilde zeeën, dan is het goed om aan een aantal verzekeringen te denken.

1. Begrafenisverzekering

Laten we met deze beginnen: de uitvaartverzekering. Heb je daar al aan gedacht als je een lange reis gaat maken? Waarschijnlijk niet en dat is niet zo vreemd. Je bent immers bezig met de voorpret van een mooi avontuur en niet bezig met ‘wat als mij iets overkomt’. Toch is het iets om even bij stil te staan, vooral wanneer je avontuur niet geheel zonder gevaren is. Een begrafenisverzekering is sowieso een verzekering waarvan het goed is om hem af te sluiten, vooral op jonge leeftijd. Dan is namelijk de premie het laagst. Een uitvaart in Nederland kost momenteel tussen de 8.500 euro en 11.000 euro, waarbij een crematie iets goedkoper is dan een begrafenis. Ga je op reis en er gebeurt iets met je, dan kan vanuit de verzekering ook de reis van je lichaam terug naar Nederland worden betaald. Door een begrafenisverzekering af te sluiten, zadel je nabestaanden niet op met hoge kosten en weet je zeker dat je een uitvaart naar wens kan hebben. Zet deze verzekering daarom op je vakantie checklist.

2. Reisverzekering

De meest logische verzekering die je afsluit voor een reis is je reisverzekering. Als je vaak op reis gaat is het goed om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Deze biedt dan ook een verzekering voor korte vakanties, stedentripjes en weekendjes weg tussen je grote avonturen in. De dekking van een reisverzekering kan echter wel per verzekeraar verschillen. Check dus van te voren goed of de verzekering ook jouw reis verzekert. Een basisverzekering dekt bijvoorbeeld onvoorziene reiskosten door ziekte of een ongeval of schade aan de vakantiewoning. Daarnaast kun je de basisdekking uitbreiden met modules voor bijvoorbeeld je bagage, annuleringsverzekering, medische kosten, rechtsbijstand en bijzondere sporten. Bedenk dus van te voren goed wat je nodig hebt, zodat je veilig op reis gaat. Check overigens ook meteen of je reisverzekering wel geldt voor het werelddeel waar je naar toe gaat.

BRON