Categorieën
RSS feeds

Ik ga op reis en regel deze verzekeringen

Je bent avontuurlijk aangelegd en van plan om een prachtige reis te gaan maken. Of je nu een rondreis maakt door Afrika met een jeep, gaat backpacken in Australië, een wandelvakantie onderneemt in de Alpen of liever gaat zeilen over wilde zeeën, dan is het goed om aan een aantal verzekeringen te denken. Waaronder de begrafenisverzekering.

1. Begrafenisverzekering

Laten we met deze beginnen: de uitvaartverzekering. Heb je daar al aan gedacht als je een lange reis gaat maken? Waarschijnlijk niet en dat is niet zo vreemd. Je bent immers bezig met de voorpret van een mooi avontuur en niet bezig met ‘wat als mij iets overkomt’. Toch is het iets om even bij stil te staan, vooral wanneer je avontuur niet geheel zonder gevaren is. Een begrafenisverzekering is sowieso een verzekering waarvan het goed is om hem af te sluiten, vooral op jonge leeftijd. Dan is namelijk de premie het laagst. Een uitvaart in Nederland kost momenteel tussen de 8.500 euro en 11.000 euro, waarbij een crematie iets goedkoper is dan een begrafenis. Ga je op reis, en gebeurd er iets met je dan kan het zo zijn dat de reis van je lichaam terug naar Nederland wordt vergoed. Of de reis geheel wordt vergoed of alleen een gedeelte, is afhankelijk van het type begrafenisverzekering je afsluit, welke overige verzekeringen je hebt en je bestemming. Door een begrafenisverzekering af te sluiten, zadel je nabestaanden niet op met hoge kosten en weet je zeker dat je een uitvaart naar wens kan hebben. Zet deze verzekering daarom op je vakantie checklist.

2. Reisverzekering

De meest logische verzekering die je afsluit voor een reis is je reisverzekering. Als je vaak op reis gaat is het goed om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Deze biedt dan ook een verzekering voor korte vakanties, stedentripjes en weekendjes weg tussen je grote avonturen in. De dekking van een reisverzekering kan echter wel per verzekeraar verschillen. Check dus van te voren goed of de verzekering ook jouw reis verzekert. Een basisverzekering dekt bijvoorbeeld onvoorziene reiskosten door ziekte of een ongeval of schade aan de vakantiewoning. Daarnaast kun je de basisdekking uitbreiden met modules voor bijvoorbeeld je bagage, annuleringsverzekering, medische kosten, rechtsbijstand en bijzondere sporten. Bedenk dus van te voren goed wat je nodig hebt, zodat je veilig op reis gaat. Check overigens ook meteen of je reisverzekering wel geldt voor het werelddeel waar je naar toe gaat.

BRON