In deze zeven skigebieden in de Alpen valt de meeste sneeuw

Wanneer je op wintersport gaat dan is er eigenlijk maar één ding echt belangrijk en dat is de sneeuw. Maar laat dat nu ook net die ene factor zijn die je niet in de hand hebt. Wanneer je lang van tevoren geboekt hebt dan is het vaak afwachten – en soms billenknijpen – of je wel die die gedroomde sneeuwlaag gaat aantreffen. Om de kans op veel goede sneeuw te verhogen doe je er goed aan om een sneeuwzeker skigebied uit te kiezen. Ben je op zoek naar een heel dik pak sneeuw, dan is dit waar je moet zijn. In deze zeven skigebieden in de Alpen valt gemiddeld genomen de meeste sneeuw.

Wat zijn de meest sneeuwzekere skigebieden?

De sneeuwzekerheid in skigebieden is aan het afnemen. Klimaatverandering is in volle gang en zorgt ervoor dat het warmer wordt op aarde. Met name in de lager gelegen skigebieden is sneeuw geen garantie meer is. Er zijn al verschillende gebieden, bijvoorbeeld in de Vogezen, die deze winter niet meer open gaan. Sneeuwkanonnen kunnen uitkomst bieden als verse sneeuw achterwege blijft, maar het liefst wil je natuurlijk skiën of snowboarden in verse sneeuw. En het is ook zoveel mooier als de bomen en daken van berghutten helemaal wit zijn.

Dus de grote vraag is: waar moet je dan zijn? Wat zijn de meest sneeuwzekere skigebieden? Kiezen voor hooggelegen bestemmingen is sowieso een goed idee, maar er zijn ook verschillende plekken waar je iedere winter heel goed kunt skiën omdat ze op de perfecte plek liggen: daar waar altijd weer veel sneeuw valt. Dit is waar je moet zijn.

▸ Tip: wil je een keuze maken tussen op wintersport in de kerstvakantie of de voorjaarsvakantie en wil je verzekerd zijn van goede sneeuw? Dan is het goed om te weten dat de kans op (veel) verse sneeuw in de voorjaarsvakantie een stuk groter is.

Scroll naar boven