In één middag klaar: zo maak je zelf een etui van vilt

Heb je een paar uur tijd over en ben je in een creatieve bui? Illustrator Lize Prins laat zien hoe je een etui van vilt maakt.

Dit heb je nodig

5 lapjes vilt in blauw, rood, zwart, roze en grijs
borduurgaren in roze en zwart
naald
spelden
papierschaar en stofschaar
rits van 12 cm

Zo maak je de etui van vilt

Bekijk bij de stappen ook bijbehorende foto’s voor extra instructie. 

Knip met de papierschaar de patroondelen uit het patroonblad op pagina 111 van Flow 3-2023 (of download dit digitale sjabloon).
Speld de patroondelen op het vilt en knip ze uit met de stofschaar.
Naai met het roze borduurgaren het kleine blauwe stukje vilt op de juiste plek op het grote blauwe deel. Laat hierbij de onderkant open.
Leg de rits op het rode patroondeel. De uiteindes van de rits steken uit, die knip je later bij. Let op dat het ‘ritsbare’ gedeelte van de rits binnen het uitgeknipte stuk van het vilt valt. Speld de rits vast en naai hem op het vilt.
Leg het blauwe patroondeel op het rode. Speld vast en naai de delen alleen rondom de rits aan elkaar vast.
Leg het roze patroondeel tussen de blauwe en rode patroondelen, iets onder het midden van het opengeknipte vlak. Speld en naai vast.
Naai met het zwarte borduurgaren de zwarte patroondelen op de grijze patroondelen en naai deze vervolgens op het midden van het roze patroondeel.
Speld de blauwe en rode patroon­delen op elkaar en naai rond het uitgeknipte vlak vast.
Borduur met 3 draadjes van het zwarte borduur­garen een stippellijntje op het rode vilt. Borduur er met roze een tekst boven.
Vouw het etuitje dubbel en speld de delen op elkaar. Knip de zijkanten van de rits bij. Naai het etui rondom met 3 draadjes borduurgaren vast met de festonsteek.

Tekst Lize Prins  Fotografie Lize Prins en Marjolijn Polman (openingsbeeld)  Styling Karin Sonneveld  Illustratie Femme ter Haar
Gepubliceerd op 17 mei 2023

Scroll naar boven