Categorieën
RSS feeds

Inspiratie voor een vakantie in Callantsoog aan zee

Veel mensen blijven voor een vakantie graag in eigen land. En als je gek bent op de zee en graag een unieke bestemming wilt verkennen, dan zou je Callantsoog kunnen overwegen. Een prachtige kustplaats waar van alles te beleven is, zowel in in de zomer als in de winter. Uitstapjes met je partner, met de kids of een grote groep? We geven je graag inspiratie!

Genieten aan de zee

Callantsoog is een kustplaats in de Kop van Noord-Holland. Hier proef je echt de authentieke sfeer van de Nederlandse kust. Lekker luieren op de langgerekte stranden. Maar ook als het weer wat minder is dan is het hier goed vertoeven. Maak heerlijke wandelingen, plof neer in de strandtentjes en restaurants. Je kunt natuurlijk ook met je viervoeter op pad. Je waait er uit en komt compleet tot rust, maar er zijn ook genoeg activiteiten te beleven!

Vogels spotten in het Zwanenwater

Natuurgebied het Zwanenwater ligt in Callantsoog en staat bekend om zijn twee natuurlijke duinmeren, de grootste van West-Europa. Het uitzicht neemt ieder seizoen een ander beeld aan. Zo spot je er vanaf juni duizenden orchideeën en kun je op elk moment van het jaar vogels spotten vanuit de uitkijkhutten. Daarnaast groeien er prachtige bomen en planten. In dit diverse duingebied van 600 hectare volg je diverse wandelpaden.

Leren surfen op de golven

Als je een echte waterrat bent dan is Callantsoog uiteraard een uitstekende uitvalsbasis. Naast dat je zelf lekker kunt zwemmen, zit je er ook goed als je wilt leren surfen. In het nabijgelegen dorpje Julianadorp is namelijk een surfschool gevestigd. Als je al bekend bent met de plank dan kun je er tevens uitrusting huren. Is surfen voor jou iets te heftig? Dan kun je er ook wat rustiger suppen!

BRON