Categorieën
RSS feeds

Ja dááág: er liggen nu al pepernoten in de schappen

Ja, het is echt waar. We zitten midden in een hittegolf, maar er liggen in sommige winkels al pepernoten in de schappen. Goed nieuws voor pepernotenliefhebbers, maar veel mensen vinden het te gek voor woorden.

Pepernoten in de supermarkt

De goedheiligman komt pas over vier maanden naar ons kikkerlandje, maar de pepernoten zijn er vroeg bij dit jaar. Terwijl iedereen tijdens deze hittegolf op zoek is naar verkoeling, liggen de winterse pepernoten al in de schappen bij diverse supermarkten.

Onder andere in een supermarkt in Hardenberg in Overijssel ligt deze lekkernij al in het schap. Niet iedereen is hier blij mee. “Het verpest voor mij de hele sinterklaassfeer, het is veel te vroeg”, zegt een supermarktbezoekster tegen RTV Vechtdal. Andere klanten vinden het eigenlijk wel lekker dat ze nu al deze lekkernij kunnen snoepen.

Lees ook
Cheers: dit drankje lest het beste je dorst tijdens warme zomerdagen

Veel te vroeg

Waarom vinden veel mensen het niet kunnen dat pepernoten al in de schappen liggen? Chantal van der Leest, gedragspsycholoog voor verandercommunicatie, vertelt dat het komt door de norm die in Nederland is bedacht.

“We zijn met z’n allen gewend om pepernoten in december te eten. Dat hebben we als norm gesteld. We zijn net kuddedieren. We willen ons ‘normaal’ gedragen. Pepernoten in de zomer eten hoort daar niet bij”, zegt ze tegen RTV Vechtdal.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTV Oost | Beeld: Getty Images

The post Ja dááág: er liggen nu al pepernoten in de schappen appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON