Kamperen in Limburg: ontdek Huttopia de Meinweg

Het campingconcept van Huttopia spreekt mij enorm aan. Luxe, kleinschalige campings op bijzondere plekken in natuur, met ruime plekken en toffe accommodaties om te huren.

Dat is geen klassiek kamperen, maar ik ga niet per se naar een camping om op een luchtbed te slapen. Ik ga vooral om de hele dag buiten te zijn, op blote voeten te lopen, te barbecueën, boeken te lezen en naar de sterren te kijken. Of je nu in een tentje slaapt of op een goed bed in een luxe glamping tent verandert aan die beleving helemaal niets. Sterker nog: ontspannen gaat nu eenmaal nóg makkelijker in een luxe omgeving. En dus ben ik groot fan van Huttopia.

Huttopia is een Frans bedrijf, maar heeft een paar jaar geleden al voet op Nederlandse bodem gezet met de opening van camping de Roos in Overijssel, direct aan de Vecht. Een prachtige camping met veel groen en toffe accommodaties. Inmiddels heeft Huttopia nog meer campings geopend: op de Veluwe en in Limburg. En die laatste willen we graag zelf ook ervaren. Op naar Huttopia de Meinweg in Herkenbosch!

Nationaal Park de Meinweg

Waarschijnlijk rinkelt er geen bel bij het horen van Nationaal Park de Meinweg. Nederland heeft 21 nationale parken en ik denk dat we wel kunnen stellen dat dit een van de onbekendere is. De Meinweg ligt in Midden-Limburg, tussen Roermond en de Duitse grens in.

Het gebied varieert in bossen en heide, met vlonderpaden en een uitkijktoren. Je kunt er korte blokjes om, of lange wandelingen maken.

En het leuke is, camping de Meinweg ligt er om de hoek! Je kunt er te voet of op de fiets naartoe.

De gezellige recreatieruimte waar je kunt eten, drinken en spelletjes kunt spelen

Scroll naar boven