Kijktip: de miniserie All the light we cannot see

Het boek All the light we cannot see van Anthony Doerr al gelezen? Netflix maakte van deze prijswinnende titel een miniserie van vier afleveringen. 

Het verhaal gaat over Marie-Laure LeBlanc, een blinde jonge vrouw die in het jaar 1944 achtergebleven is in de Franse kustplaats Saint-Malo. Terwijl de Amerikaanse bommen om haar heen inslaan, leest Marie-Laure verhalen voor op de radiofrequentie 13.10, met daarin verborgen boodschappen aan haar oom en vader.

Maar zij zijn niet de enigen die (hopelijk) naar de frequentie luisteren. Ook de Duitse soldaat Werner Pfennig, die een passie voor radio’s heeft en daardoor tegen zijn zin in het Duitse leger terechtkwam, luisterde al naar de radiozender toen hij een klein jongetje was. Toen hoorde je op die frequentie nog colleges van een Franse hoogleraar, over licht en duisternis. Als hij in 1944 opnieuw intunet op de frequentie, komen de levens van Werner en Marie-Laure op verrassende wijze samen.

Hoewel de miniserie soms een andere weg kiest dan de verhaallijn in het boek, vindt Bente, online editor voor Flow die de serie keek, het een geslaagde uitwerking. De boodschap? Er is altijd licht in het donker. Er is altijd hoop in de duisternis.

Meer lezen

Voor als je liever een documentaire kijkt over hoe een gelukkig leven te leiden. 
Ook mooi: de serie Lampje over lichtpuntjes na tegenslag en nieuwe dingen leren. 
Of deze hartverwarmende animatiedocumentaire ‘Bear With Me’. 

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Netflix
Gepubliceerd op 17 november 2023

Scroll naar boven