Categorieën
Nieuws

La Rosière in Frankrijk is het perfecte skigebied voor families

Skigebied La Rosière ligt in het Franse Savoie. Het skidorp ligt op 1.850 meter hoogte en is ingericht als een gezellig familieresort. Waar je in veel Franse skigebieden toch vaak veel hoge gebouwen en massale hotels ziet, heeft La Rosière juist een gemoedelijk karakter. Er is hier bewust geen hoogbouw en er is oog voor de architectuur. Het skidorp bestaat uit twee delen: het centrum heet La Rosière, maar het vernieuwde deel, met juist wel de authentieke dorpskern heet Les Eucherts. Beide delen zijn verbonden door middel van een bos dat autovrij is. In de avond is dit verlicht en geeft de ideale mogelijkheid voor een korte avondwandeling.

La Rosière: perfect voor families én vrienden

La Rosière is een skigebied waar je zowel als beginner, gevorderde en zelfs als niet-skiër je perfect gaat vermaken. Met 143 kilometer aan piste is er voor ieder wat wils. In beide delen van het skigebied is een skischool te vinden. Ongeacht in welk deel je slaapt, heb je zo altijd de skischool dicht in de buurt.

De slogan van het gebied La Rosière luidt: “we have everything for family and friends”. Daarmee doelen ze overigens niet alleen op ski-activiteiten. In het dorp wordt veel georganiseerd voor mensen die de pistes niet op willen of kunnen. Zo is er een bioscoop, paintball en een kleine bibliotheek aanwezig.

Voor iedereen die iets meer spanning en avontuur wil, kan je ook met een elektrische step de sneeuw in. Je hoeft hier niks voor te kunnen, behalve een flinke portie lef te hebben. Het glibbert namelijk best wel. Er zijn maar liefst vijf skiliften, waar je ook als voetganger gebruik van kunt maken. Zo is lunchen met z’n allen op de piste ook mogelijk, mochten er niet-skiërs in jouw familie of vriendengroep zitten.

Aan de Franse kant zijn vooral hele fijne, blauwe pistes te vinden

BRON