Leestip: het nieuwe boek van Elizabeth Day over vriendschap

In deze maatschappij lijkt het hebben van een liefdesrelatie de heilige graal, maar zijn vriendschappen niet net zo belangrijk? Schrijver Elizabeth Day vroeg zich dit ook af en schreef er een boek over: Friendaholic

De schrijver staat vooral bekend om haar podcast How To Fail en bijbehorende boek Durf te falenmaar voor haar nieuwste titel richt ze zich volledig op vriendschap. Ze schrijft in Friendaholic niet alleen over ghosting, frenemies, de invloed van social media en de impact van levensveranderende gebeurtenissen, maar put ook uit eigen ervaring.

Zo dacht Day voor lange tijd dat het hebben van veel vrienden automatisch betekent dat je zelf ook een goede vriend bent. Daar komt ze van terug als ze ontdekt dat haar beste vrienden niet de personen zijn met wie ze de meeste tijd doorbrengt. Haar boek helpt niet alleen om je vriendschappen beter te begrijpen, maar leert je ook een betere vriend voor jezelf te zijn.

Extra leuk: met haar beste vriendin en psycholoog Emma Reed-Turrell maakt ze de podcast Best Friend Therapy, waarin ze praten over de dagelijkse uitdagingen van het leven.

Het boek Friendaholic verschijnt 20 oktober bij Ambo|Anthos.

Meer lezen

10 quotes van Elizabeth Day over falen en het leven.
Waarom een goede vriendschap net zo belangrijk is als een fijne liefde.
3 boeken die je blik verruimen.

Tekst Bente van de Wouw  Illustratie Femme ter Haar
Gepubliceerd op 21 oktober 2023

Scroll naar boven