Leren borduren met deze online lessen

Om te leren borduren hoef je niet per se een ingewikkelde cursus te volgen of een paar keer per week bij je oma op bezoek te gaan. Je krijgt het ook onder de knie met deze online lessen via Skillshare.

Stap voor stap leren borduren met de lessen van Daniëlle Clough

Het lijken soms bijna tekeningen, de borduursels van Daniëlle Clough. Maar ze bestaan alleen maar uit kleurrijke draadjes, en ze kan jou leren hoe het moet. In veertien lessen van in totaal anderhalf uur laat ze je zien hoe je de basissteken maakt, hoe je je voorbereidt op het borduren zelf en hoe je stap voor stap een bloem borduurt.

Meer informatie over deze les vind je hier.

Leren borduren op foto’s met Peggy Dean

Borduren kan op verschillende materialen en dus ook op foto’s. Werk met naald en draad om ze nog levendiger te maken, om bepaalde stukken te accentueren of de foto een totaal nieuwe wending te geven. Peggy Dean laat je zien hoe het moet in veertien lessen van ongeveer anderhalf uur (in totaal).

Meer informatie over deze les vind je hier.

Bloemen borduren met Charlotte Kan

Nog meer bloemen borduren in deze online lessen van Charlotte Kan. In elf lessen van in totaal een half uur leert ze je hoe je zelf bloesem maakt met naald en draad. De lessen zijn goed te volgen voor beginners en ze laat je meteen zien hoe je verschillende soorten steken maakt.

Meer informatie over deze les vind je hier.

Meer lezen

Liever leren illustreren? Wat dacht je van een lesje planten tekenen?
Ook leuk: borduren met deze patronen voor beginners. 
Of je oude kleding een upgrade geven. 

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie @Fiance_knowles
Gepubliceerd op 2 juni 2020 Laatst bewerkt op 26 maart 2024

Scroll naar boven