Lifehacks: zó snijd je groente en fruit echt handig

Hoe je een banaan en een kiwi het handigst snijdt, daar komen de meesten nog wel uit. Maar meloen? De alom gevreesde ui? Of een mango? Het lúkt natuurlijk wel (duh), maar echt handig gaat het niet. Vrees niet: wij hebben de oplossing. Zó wordt het snijden van je groente en fruit een appeltje-eitje. 

Zó snijd je groente en fruit volgens deze #lifehacks

Ui

Naast dat een ui je áltijd laat huilen, welke trucs je ook toepast, is het ook nog eens een kreng om te snijden. Tot je deze lifehack toepast. Met neme de ui, een snijplank, een mes én een afrokam. Haal eerst het schilletje van de ui eraf en zet de afrokam in het midden van de ui (erdoorheen, dus). Vervolgens kun je met het mes mooie plakjes snijden. Die kun je dan openmaken in ringen. Fantastisch! Wil je kleine blokjes? Doe hetzelfde, alleen dan met een halve ui en draai ‘m daarna, waarna je blokjes snijdt. Ideaal.

Meloen

Heerlijk zomerfruit, beetje lastig snijden. Snijd hem eerst in twee delen, horizontaal. Leg die plat neer, dus met het fruit naar beneden, en maak er reepjes van. Je haalt dan makkelijk de pitjes eruit en vervolgens kun je ‘m in blokjes snijden.

Mango

Mango heeft een gekke vorm en een héle grote pit, dus het snijden kan een uitdaging zijn. Als je hem gaat schillen met een glas, ben je zo klaar. Snijd eerst plakken van je mango en haal dan het plakje langs een glas, met de harde kant naar buiten. Kwestie van secondewerk.

Knoflook

Pak een glazen pot en doe daar de bol knoflook in. Schud door elkaar en je hebt het eerste schilletje er al af. Het schilletje van een teentje eraf halen? Ook makkelijk. Druk hem plat met een mes et voilà; het teentje knoflook is ontdaan van z’n jasje.

Paprika

Een paprika op zich is niet zo ingewikkeld snijden, maar die pitjes waar je hele keuken daarna vol mee ligt? Irritant! Kan makkelijker: snijd eerst het steeltje eraf en zet ‘m dan op die kant op een snijplank. Vervolgens snijd je langs de plek waar de steel zat en je hebt paprika zonder pitjes. Lekker!

IJsbergsla

Je kunt natuurlijk een zakje ijsbergsla kopen, maar een krop gaat veel langer mee én is goedkoper. En om het hart eruit te krijgen, is een hele makkelijker manier. Perfect ook voor als je boos bent, want je moet een paar keer met de onderkant van de krap op een hard voorwerp (nee, niet degene op wie je boos bent) slaan. Bijvoorbeeld het aanrecht of een tafel. Het hart laat dan los en die trek je er zo uit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: FavorFlav | Beeld: Getty Images

 

The post Lifehacks: zó snijd je groente en fruit echt handig appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven