Categorieën
RSS feeds

Linda de Mol openhartig over therapie: ‘Bang om depressief te worden’

Linda de Mol was bang om depressief te worden toen de schandalen rondom haar ex Jeroen Rietbergen en The Voice of Holland aan het licht kwamen. Dat schrijft de presentatrice in haar editorial in de nieuwe editie van LINDA., die vanaf woensdag in de winkel ligt.

Linda stortte naar eigen zeggen “volledig in” op de dag dat het nieuws over de praktijken achter de schermen van de talentenjacht bekend werd.

Glas half vol

De presentatrice zocht hulp bij een therapeut en kreeg daar de vraag waar ze het bangst voor was. “Dat ik depressief word”, was het antwoord van Linda. Volgens haar therapeut hoefde ze daar echter niet bang voor te zijn, omdat ze dat nog nooit eerder was geweest.

“Bij mij was het glas altijd halfvol, ik ben van nature een enorme optimist. ‘Dan word jij ook niet depressief’, zei de psych gedecideerd”, schrijft Linda.

Papieren bootje

De 58-jarige presentatrice vertelt dat ze zich soms voelde als een papieren bootje op een woeste zee. “Soms even een stukje omhoog door een golf maar dan – bam – weer met een klap naar beneden. En dat ik het ’t ergste vond dat ik dat bootje niet kon besturen, want ik had juist altijd aan het roer van m’n eigen bootje gestaan”, aldus Linda.

Ook dat was volgens haar therapeut niet nodig. “Wederom werd ik streng toegesproken: ‘Onzin, je bent niet stuurloos, je kíést ervoor om het bootje niet te besturen. Logisch, want er is je iets ergs aangedaan en dat heeft in jouw geval absurd veel nare gevolgen, maar jij kunt altijd nog zelf bepalen wat er vanaf nu gebeurt’.”

Zelf doen

Volgens de therapeut kon Linda zelf bepalen wat ze verder wilde doen, zowel op zakelijk- als privégebied. Zo kon ze bijvoorbeeld ook prima paarden gaan fokken in Texas als ze dat zou willen, schrijft de presentatrice.

“Het klonk ineens zo gek nog niet. Ik ben dol op paarden namelijk, maar ik kan ook geen week zonder mijn kinderen en in Texas mogen mensen je nog van hun erf af schieten, dus dat was geen optie”, aldus Linda. “Een show presenteren ook niet. Het idee alleen al zo’n showtrap af te moeten, bezorgde me een paniekaanval.”

Lees ook
Linda’s imago na BOOS: ‘De tv-koningin is nooit echt van haar troon geweest’

The Voice

De presentatrice besloot in januari al haar werkzaamheden tijdelijk neer te leggen, nadat naar buiten was gekomen dat haar partner Jeroen Rietbergen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma The Voice of Holland. Ze verbrak haar relatie met Rietbergen. Begin september keerde Linda De Mol terug op televisie met haar programma Miljoenenjacht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

The post Linda de Mol openhartig over therapie: ‘Bang om depressief te worden’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON