Categorieën
RSS feeds

Mascha Feoktistova vraagt aandacht voor de ongewenste vraag ‘Ben je zwanger?’

Mascha Feoktistova, ook wel bekend als Beautygloss, heeft een Instagrampagina gemaakt die in het teken staat van de ongewenste vraag ‘ben je zwanger?’. De influencer wordt er ongelukkig van dat ze telkens weer moet uitleggen dat ze níet zwanger is.

Veel vrouwen krijgen deze vraag, wat voor velen lastig kan zijn, zeker als je moeilijk kinderen kan krijgen. Voor iedereen die te maken krijgt met deze vraag heeft de influencers tips hoe je hierop kunt reageren. Mascha geeft op de Instagrampagina @nietzwanger zeven redenen waarom een vraag over zwanger zijn beter niet gesteld kan worden.

Ben je zwanger?

“Wist je dat de vraag ‘Ben je zwanger?’ eigenlijk niet zo leuk is om antwoord op te geven? Ik snap dat je het lief bedoelt, maar eigenlijk kan je die vraag beter niet stellen”, schrijft ze. Bijvoorbeeld omdat sommige vrouwen moeite hebben met zwanger worden of een miskraam hebben gehad. Voor deze mensen is zo’n vraag heel confronterend.

“Misschien ben ik zwanger geweest en heb ik net een miskraam gehad. Wist je dat 1 op de 10 zwangeren een miskraam meemaakt? Misschien heb ik stilgeboorte of verlies van een kindje tijdens of net na de zwangerschap meegemaakt. Dit is heel heftig en emotioneel, het is dan extra pijnlijk als je vraagt of ik zwanger ben”, schrijft de influencer als een van de redenen waarom de vraag ongewenst is.

Daarnaast zijn er genoeg vrouwen die geen kinderen willen of er nog niet aan toe zijn. Ook deze vrouwen vinden deze vraag niet prettig om te horen, legt ze uit.

Lees ook
8x kant-en-klare antwoorden op lastige vragen tijdens je zwangerschap

Video

Mascha vertelt in een uitgebreide video meer over de moeilijke vraag over zwanger zijn. “Ik snap dat het goed bedoeld is. Het is eigenlijk altijd positief omdat mensen het leuk vinden, maar mensen hebben denk ik niet door hoe beladen die vraag is en hoe vervelend die kan overkomen.”

“Om de een of andere reden zijn het vooral vreemden die vaak die vraag stellen”, vervolgt ze. “Het feit dat ik elke dag moet uitspreken dat ik niet zwanger ben, daar wordt ik zelf niet heel happy van. Natuurlijk zouden we graag een tweede kindje willen, dat heb ik wel vaker gezegd, maar we zijn niet zwanger… dus what do I say?”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLnieuws | Beeld: Brunopress

The post Mascha Feoktistova vraagt aandacht voor de ongewenste vraag ‘Ben je zwanger?’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON