Matthijs van Nieuwkerk voorlopig niet aan de slag bij RTL: ‘Timing verkeerd’

Tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk gaat voorlopig niet aan de slag bij RTL. Dat meldt RTL in een persbericht. De samenwerking wordt uitgesteld, schrijft RTL. De presentator en RTL zijn afgelopen weekend gezamenlijk “tot die conclusie” gekomen.

Directeur Content van RTL, Peter van der Vorst laat weten: “We dachten dat Matthijs dit voorjaar een nieuwe start kon maken. De timing hebben we verkeerd ingeschat. Dit is niet het moment voor Matthijs om terug te keren op tv.”

Van Nieuwkerk verdween eind 2022 van de buis, toen hij zijn werk voor BNNVARA neerlegde na het verschijnen van een uitgebreid artikel in de Volkskrant over de angstcultuur bij zijn succesprogramma De Wereld Draait Door.

Vorige week kwam Van Nieuwkerk opnieuw in het nieuws toen Suzanne Kunzeler, directeur van BNNVARA, zei dat Van Nieuwkerk zich op de werkvloer schuldig had gemaakt aan fysiek geweld.

Van Nieuwkerk zelf ontkende die beschuldiging. Hij noemde het “stuitend” dat zijn oud-werkgever “zonder enige onderbouwing dit soort wilde beschuldigingen doet”.

Scroll naar boven