Categorieën
RSS feeds

McPlant komt terug op de menukaart! Maar is ie nou vegan of vega?

McDonald’s geeft vleesvervanger McPlant een permanente plek op de Hollandse menukaart. De burger, gemaakt vanimitatierundvlees van rijst- en erwteneiwit, aardappel en biet, was vorig jaar als proef kortstondig verkrijgbaar bij de keten in Nederland. Zo succesvol dus, dat de burger terug komt! Wel zit er een addertje onder het gras, of uh, de McPlant.

McDonald’s introduceerde de McPlant eerder ook al in Oostenrijk, Denemarken en Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Ook in de Verenigde Staten staat de burger al op de kaart. Maar is de buger wel vegetarisch?

Vega of vegan?

De McPlant is niet vegetarisch of veganistisch. “Het is niet veganistisch omdat er cheddar smeltkaas op de burger zit”, legt een woordvoerder van McDonald’s uit. “De burger zelf is volledig plantaardig, maar (…) een vegetarisch keurmerk is ook niet mogelijk.”

Best raar eigenlijk: een vleesvervanger die niet vegetarisch is. De burger zelf is dan wel volledig plantaardig, maar bij de bereiding kan de McPlant in contact komen met rundvlees.

Zo zitten de vega en vegan Nederlanders nu toch met een dilemma: is een vleesvervanger die in contact is gekomen met vlees nog wel vegetarisch? Bovendien is het riskant voor religieuze mensen, die aan bepaalde dieeteisen moeten voldoen.

Lees ook
I’m loving it! McDonalds komt met een Happy Meal voor volwassenen

Plantaardige alternatieven

McDonald’s werkt voor de productie van de plantaardige burger samen met Beyond Meat. McDonald’s is niet de eerste fastfoodketen die inzet op plantaardig. Concurrent Burger King heeft bijvoorbeeld de Veggie Whopper.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images

The post McPlant komt terug op de menukaart! Maar is ie nou vegan of vega? appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON