Met de trein op wintersport: zo werkt de Ski Thalys

Steeds meer mensen willen duurzaam reizen. De trein biedt daar uitstekende mogelijkheden voor. Maar is reizen met de trein wel net zo gemakkelijk als met het vliegtuig of de auto? Wij zochten het voor je uit en namen de Ski- Thalys naar het Franse La Plagne.

Met de Ski Thalys naar Frankrijk

6.25 uur: De Ski Thalys vertrekt uit Rotterdam nadat deze drie kwartier eerder vanaf Amsterdam Centraal is vertrokken. Terwijl het buiten nog pikkedonker is, gebruiken de meeste passagiers het eerste deel van de rit om nog wat bij te slapen in de zeer comfortabele grote, rode stoelen. De bagagerekken zijn nu al goed gevuld met koffers, backpacks en skispullen, maar er is nog voldoende ruimte over voor degenen die in België en Frankrijk in zullen stappen. En dat moet ook wel, want het is iedere passagier toegestaan om één paar ski’s of snowboard mee te nemen plus een grote koffer en één stuk handbagage. En dit alles zonder meerkosten. Een groot verschil met het vliegtuig dus.

8.00 uur: Vanuit Brussel-Zuid, waar de zon inmiddels op is gekomen, rijdt de trein in één ruk door richting het Franse Chambéry. Onderweg gaat de rail catering open en kan er van een kop koffie en een ontbijtje in de vorm van een croissant of broodje worden genoten. Met snelheden tot 300 kilometer per uur vliegt de Thalys in vier uur tijd van de Belgische hoofdstad door het Franse heuvellandschap naar de Alpen. Een ongelooflijk hoog tempo als je bedenkt dat je over dezelfde afstand er met de auto ongeveer tien uur op rijdt.

Passagiers melden zich bij de railcatering

Scroll naar boven