Moderne (en makkelijke) breipatronen voor de herfst en winter

Een mooie trui of muts breien hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, ontdekte online editor Bente. Met deze moderne breipatronen voor beginners maak je zo’n trui of ander kledingstuk voor deze herfst en winter helemaal zelf.

De Classic Beanie van Miskunn

Ik had wat bollen wol over en besloot deze klassieke muts te maken van Miskunn. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, je eigen beanie maken, maar dit was het makkelijkste project dat ik ooit gedaan heb. Dat komt vooral doordat je constant dezelfde steken maakt (recht en averecht breien). Weet je ook hoe je steken moet minderen, dan ben je zo klaar met deze muts. Ik deed er maar een paar uur over en het resultaat was zo mooi dat mijn hele familie nu zo’n beanie wil.

Naar het patroon voor deze muts.

Sweater No. 14 V-neck van My Favourite Things Knitwear

Ik maakte eerder al Sweater No. 9, maar ook deze trui staat hoog op mijn lijstje. Heb je liever geen V-neck, dan is er ook een patroon met een ronde hals. Ik vind de uitleg erg fijn, vooral omdat bij bepaalde technieken ook linkjes van video’s in het patroon staan. Weet je even niet hoe een bepaalde steek moet, dan bekijk je gewoon zo’n filmpje.

Naar het patroon voor deze trui.

North Sea Mittens van Petite Knit

Leuk voor bij je muts, deze wanten van Petite Knit. Je maakt ze met de Magic Loop-techniek of door speciale breinaalden te gebruiken. Je kunt ze net als in het patroon met allerlei verschillende kleuren maken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon één kleur aanhouden. Hoewel dit patroon nog steeds makkelijk is, worden er wel wat moeilijkere technieken gebruikt dan bij bijvoorbeeld de muts hierboven.

Naar het patroon voor deze wanten.

The Charlie Sweater van MadisonMarie

Voor als je wel een trui wilt, maar niet avondenlang met je breinaalden in de weer wilt zijn. Doordat je gebruik maakt van dikke wol, is deze beginnerstrui binnen no time af, en hij ziet er nog leuk uit ook.

Naar het patroon voor deze trui.

Meer lezen

Nog meer makkelijke en moderne breipatronen voor dit najaar.
Leren breien: vier websites ter inspiratie.
Zo brei je een deken in één weekend.

Tekst Bente van de Wouw
Gepubliceerd op 13 december 2021, laatst bewerkt op 3 oktober 2023

Scroll naar boven