Moderne en makkelijke haakpatronen voor de herfst 2023

Regenachtige dag? Kruip met je haaknaald op de bank en maak één van deze moderne en makkelijke haakpatronen voor de herfst 2023. 

Misschien denk je bij het najaar eerder aan breien, maar met een haaknaald maak je net zo goed de mooiste creaties. Een deken voor op de bank, bijvoorbeeld. Of een warme wintertrui.

Haakpatronen voor de herfst 2023

Velma trui van Lankabymee

Het leuke aan met patronen werken, is dat je zelf kunt bepalen welke kleur(en) je voor je trui kiest. Zo ook bij deze cropped trui van Lankabymee. Ga voor een flink kleurenpalet of maak ‘m in één kleur. Dit patroon is geschikt voor beginners.

Naar het haakpatroon.

Diamond Isle Afghan van Hollanddesigns

Om onder te kruipen op de koude avonden. De deken is omkeerbaar en ondanks de gebreide look, komt er geen breinaald aan te pas. Dit patroon is wat geavanceerder dan het patroon hierboven, maar alsnog goed te doen voor beginners.

Naar het haakpatroon. 

Ballontrui van Mermaidsyarns

Verdrinken in een oversized trui, ja graag. De naam van de trui zegt het al, de mouwen zijn lekker groot en wijd. Dit patroon is geschikt voor beginners, maar het is volgens de designer wel handig om de basis onder de knie te hebben.

Naar het haakpatroon. 

Granny square vest van TSCrochetDesign

Oké, oké. Dit patroon is net wat moeilijker om te maken, maar iconisch is het wel. Je kunt losgaan met allerlei vrolijke kleuren zoals de designer deed, of je gaat voor simpel en kiest één kleur.

Naar het haakpatroon. 

Meer lezen

Toch liever breien? Hier vind je moderne en makkelijke breipatronen voor de herfst en winter. 
Nog nooit gehaakt? We leren het je. 
Om deze 4 redenen is craften goed voor je mentale gezondheid. 

Tekst Bente van de Wouw Fotografie uitgelichte afbeelding Mermaidsyarns & TSCrochetDesign
Gepubliceerd op 24 oktober 2023

Scroll naar boven