Na het zien van The White Lotus 2 wil je nú op vakantie naar Sicilië

Mocht je Sicilië nog nooit hebben overwogen als vakantiebestemming, dan gaat dat 100 procent zeker gebeuren als je The White Lotus 2 hebt gezien. Deze HBO-serie speelt zich af op het Italiaanse eiland en laat tussen de boeiende scènes door zien hoe ongelofelijk mooi Sicilië is. Je bent op slag verliefd op dit eiland en wil meteen je koffers pakken. Ik heb ze inmiddels al klaar staan.

Waar gaat The White Lotus over?

Er zijn al twee seizoenen verschenen van de HBO-serie The White Lotus (en gelukkig is er ook al een derde seizoen aangekondigd!). Het is een zogenaamde ’tragikomedie’ die zich afspeelt in het luxe hotel The White Lotus. De serie toont een willekeurige week in het hotel, waarbij je een aantal gasten goed leert kennen. Het eerste shot laat zien (zonder verder iets te verklappen) dat iemand komt te overlijden en dat maakt het zo boeiend: je vraagt je acht afleveringen lang af wie dat dan is. Maar het zijn vooral ook de vlijmscherpe gesprekken en de buitengewoon goed gekozen karakters die het zo leuk maken om naar te kijken. Het is super grappig, enigszins duister en compleet onvoorspelbaar. Kijken dus, als je dat nog niet gedaan hebt. Als je ook HBO hebt, tenminste.

Verliefd op Sicilië: de mooiste plekken in the White Lotus 2

Het eerste seizoen van The White Lotus is op Hawaï opgenomen, maar toen zag je eerlijk gezegd vrij weinig van het eiland zelf (er werd gefilmd tijdens de coronapandemie). Het tweede seizoen op Sicilië is een heel ander verhaal. Er was meer budget (seizoen een was een groot succes) en er was geen corona meer. Daarom zie je ook veel meer van de omgeving: zelfs zo nu en dan een glimp van de Etna.

The White Lotus 2 werd gefilmd in San Domenico Palace, Taormina, A Four Seasons Hotel. Dit hotel ligt in Taormina, aan de oostkust van Sicilië. De meeste scènes vinden plaats in en rondom dit hotel en dat is sowieso al een reden om je paspoort erbij te pakken, want het is een schitterend resort, direct aan het strand, met een infinity pool en beach bar uit je dromen.

Zo nu en dan trekken de gasten eropuit. Dit zijn de mooiste plekken die je voorbij ziet komen.

Taormina: het stadje waar het hotel ligt komt ook regelmatig voorbij en dat is al genoeg om verliefd op te worden. Zeker wanneer je ook het oude theater van Taormina ziet, met op de achtergrond de heldere Siciliaanse zee.
The Noto Villa: de echte naam van dit waanzinnig mooie landhuis is Villa Tasca. Deze ligt in Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Via airbnb kun je de villa boeken, net zoals Daphne en Harper deden.
Noto: en ook zie je wat shots van Noto zelf, een stadje in het zuiden van Sicilië. Als je de barokstijl van Noto ziet, begrijp je meteen ook waarom dit UNESCO werelderfgoed is.
Cefalù: dit beeldschone kustplaatsje ligt in het noorden van Sicilië. Je ziet het regelmatig voorbij komen alsof het naast the White Lotus ligt, maar dat is in werkelijkheid een heel eind rijden.
Isola Bella: dit kleine eiland ligt wél vlakbij het hotel, net voor de kust van Taormina (niet te verwarren met het beroemde Isola Bella in het Lago Maggiore).

Scroll naar boven