Categorieën
RSS feeds

Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Steeds meer mensen rijden elektrisch, een goede, duurzame ontwikkeling. Maar hoe eenvoudig en comfortabel is het om met een elektrische auto op vakantie te gaan? Met een elektrische auto naar Parijs bijvoorbeeld. Hoe zit het met laden onderweg, zijn er voldoende snelladers tussen Nederland en Parijs? Welke apps zijn handig en wat zijn prettige laadlocaties? Wij zochten het voor je uit en reisden met een elektrische auto naar Parijs. Dit is wat je moet weten!

Elektrisch rijden in het buitenland

Voor menig EV-rijder is ritje naar het buitenland nog steeds een uitdaging. Alles draait eigenlijk maar om die ene vraag: waar kan ik laden onderweg naar Parijs? Het standaardantwoord is dat je het beste meerdere apps kunt downloaden die gebouwd zijn om het leven van de EV-rijder een stuk overzichtelijker te maken. Naast een aantal apps heb je ook nog de mogelijkheid om Google Maps te raadplegen. Zorg dat je deze apps hebt geïnstalleerd als je met een elektrische auto naar Parijs vertrekt:

Vattenfall InCharge
Shell Recharge
Travelcard
ANWB Onderweg
Google Maps

Laadpassen, kWh’s en laadlocaties

Naast apps krijg je ook nog te maken met welke laadpassen (of druppels) je bij je moet hebben. Want niet ieder laadstation is hetzelfde, niet iedere energie-aanbieder is hetzelfde en niet iedere laadpas heeft op zijn beurt weer contracten met de aanbieders van energie. De variabelen zijn het aantal kWh (bepalend voor de laadsnelheid), het aantal laadstations per locatie, of ze vrij zijn als je een stop gaat maken en – voor wie zuinig wil zijn – de prijs per kWh, per minuut of laadsessie. En dan als laatste natuurlijk nog je eigen elektrische auto.

Elektrisch rijden naar het buitenland is dus op papier een complexe zaak en dat is precies want bij menig elektrisch rijder de nodige stress oplevert.

Frankrijk is een van de populairste vakantielanden voor Nederlanders. En Parijs is een van de populairste steden is een stedentrip (dit wil je er doen!). De weg van Nederland naar Parijs is ook nog eens een geliefde route voor vakantiegangers die nog verder naar het Franse zuiden rijden. Wij zijn de route van Nederland naar Parijs gaan rijden met een elektrische auto om je precies te kunnen vertellen hoe het zit met elektrisch laden onderweg. En dan met name de locaties waar je dat zo snel mogelijk kunt doen, want snelladen is uiteindelijk dé manier voor een ontspannen rit naar Parijs en terug met een elektrische auto.

▸ Goed om te weten: wij vertrokken vanuit Breda en hebben het opladen in Nederland in dit artikel niet meegenomen.

Verstandig is het om sowieso met een volle te vertrekken in Nederland

BRON