Categorieën
RSS feeds

Nederlandse Ayleen twijfelde over docu ‘The Tinder Swindler’: ‘Net leven weer op de rit’

Ayleen Charlotte twijfelde lang over meewerken aan de documentaire The Tinder Swindler, die het verhaal vertelt over de oplichter Shimon Hayut. “Ik had mijn leven net weer op de rit”, vertelt Charlotte, die zelf slachtoffer werd van zijn praktijken, in gesprek met de Volkskrant.

Grote hit

Ze liet zich uiteindelijk overhalen om mee te werken aan de documentaire, die uiteindelijk op Netflix zou verschijnen en een grote hit zou worden. De streamingdienst was toen Charlotte toezegde nog niet bij de film betrokken. “Zolang ik mijn mond hou, is het in zijn voordeel, dacht ik. Ik wilde mensen waarschuwen. Dat zoiets iedereen kan overkomen. Ik wilde zijn gezicht naar buiten brengen.” Ook de Noorse Cecilie en de Zweedse Pernilla, twee andere slachtoffers van de oplichter, werken mee aan de film.

Red flags

Charlotte ontmoette Hayut op de datingapp Tinder, waar hij zich voordeed als de rijke Simon Leviev. Hij beweerde de zoon te zijn van de diamantenhandelaar Lev Leviev. Hij had haar financiële hulp meerdere keren nodig, en zij bood die keer op keer. “Achteraf zie je pas red flags“, zegt ze daarover tegen de Volkskrant. Als haar eigen spaargeld op is, neemt ze ook leningen om hem te kunnen betalen. Geld dat ze niet meer van hem terugkrijgt.

Lees ook
Chillt de Tinder Swindler met Lil Kleine en Martin Garrix?

Wraak nemen

Nadat ze een artikel over hem leest waarin wordt onthuld wie hij werkelijk is, besluit ze wraak te nemen. Ze verkoopt zijn spullen en houdt het geld voor zichzelf. “Ik heb natuurlijk de swindler geswindled. Ik hoopte dat mensen daar kracht uit zouden halen”, zegt Charlotte daarover. “Om toch het heft in eigen hand te nemen.”

Charlotte liep bij een psycholoog om alles te verwerken. Ze deed een jaar EMDR-therapie. Ze voelt zich nu “sterker dan ooit”, schrijft de krant, hoewel nog rechtszaken lopen tegen drie banken. Ze betaalt haar schulden af en leert mensen weer vertrouwen. “Wat je hebt meegemaakt, verlaat je niet”. Tegen Hayut lopen rechtszaken, maar hij is schijnbaar wel weer op vrije voeten. Charlotte wil zich niet meer met hem bezighouden, vertelt ze de Volkskrant. “Ik vind mijn eigen leven belangrijker dan dat van hem”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door the tinder swindler (@the_tinder_swindler_official)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: ANP | Beeld: Instagram

The post Nederlandse Ayleen twijfelde over docu ‘The Tinder Swindler’: ‘Net leven weer op de rit’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON